Carelshaven Delden: lid JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

Carelshaven Delden: lid JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Carelshaven is in handen van Alco en Evelyn van Berkel.

Hotel Restaurant Carelshaven Delden bevindt zich op het bijna 250 jaar oude Twentse landgoed Twickel. De hotelkamers zijn verbouwd en recent is het restaurant gerestyled. Met al deze stappen willen Alco en Evelyn van Berkel hun bedrijf weer op de culinaire kaart zetten. Carelshaven had een Michelinster van 1973 tot 1986. Het werd destijds door de familie Kluvers gerund en deden dat zes generaties. Van Berkel is op deze locatie gestart in 2014.

Naast Carelshaven is Alco van Berkel (33) ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de Oranjerie in Ruurlo, bij museum More.

Carelshaven Delden
Evelyn en Alco van Berkel

JRE en QL Hotels

Met de toetreding tot maar liefst twee gastronomische verenigingen in het hogere segment van de horeca bevestigen eigenaren Evelyn en Alco van Berkel de ingeslagen weg om Carelshaven terug te krijgen op de culinaire kaart.

JRE-Nederland is de vereniging van jonge chefs en restaurateurs binnen de topgastronomie, QL Hotels & Restaurants bestaat uit een collectie van onafhankelijke kleinschalige kwaliteitshotels in Europa.

Op de plek waar in 1967 restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd opgericht en waar in 1973 de eerste Michelinster in Oost Nederland viel, heeft het echtpaar Van Berkel zich als doel gesteld om Carelshaven weer nieuw gastronomisch elan te geven.

Carelshaven Delden

Keuken op niveau

Sinds zij Carelshaven in 2014 overnamen hebben de Van Berkels het uit 1772 stammende gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd en is het interieur van het restaurant en diverse andere ruimtes gerestyled, met als resultaat een frisse moderne uitstraling die recht doet aan het historische gebouw.

Carelshaven Delden

Alco van Berkel: ‘Vanaf 2016 is de keuken op niveau gebracht met chef de cuisine Daniel Nijkamp, die bij sterrenrestaurants De Swarte Ruijter en De Bloemenbeek werkte. Ook de wijnkaart kreeg een kwaliteitsimpuls onder leiding van de per januari 2019 aangetrokken maître-sommelier Debbie Küpers.’

Carelshaven Cuvée  van Johanniter druiven

De toetreding werd 10 mei 2019 feestelijk gevierd. Tijdens het event werd door maître-sommelier Debbie Küpers de nieuwe Carelshaven Cuvée gelanceerd, een witte wijn op basis van de Johanniter-druif.

De druiven kregen 24 uur schilweking, met als resultaat een aromatische wijn met een volle smaak en frisse zuren. De Carelshaven Cuvée wordt in een beperkte oplage van 800 flessen gemaakt op de nabijgelegen Wijngaard Hof van Twente.