Eerste mosselen voor Rotterdamse Kaat Mossel op 26 juni

Eerste mosselen voor Rotterdamse Kaat Mossel op 26 juni
Ron Hirt in de keuken van Kaat Mossel; voor de brand. Zijn echtgenoot omschrijft de situatie nu als een 'zwart hol'.

Het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel serveert de allereerste mosselen van het seizoen. De levering van de eerste baaltjes mosselen aan Kaat Mossel is het startsein van het mosselseizoen voor heel Nederland.

Op woensdag 26 juni worden ruim twintig netjes van zo'n twintig kilo per stuk met een Zeeuwse kotter aan wal gebracht. Nadat de mosselen in ontvangst zijn genomen door Kaat Mossels eigenaar Ron Hirt gaan de koks er meteen aan de slag.

Vanaf het middaguur worden de mosselen zowel binnen in het restaurant, als buiten op het terras bereid en geserveerd.

Ron Hirt: ‘We zijn enorm trots om als eerste restaurant het mosselseizoen voor heel Nederland te mogen openen. We zijn van oudsher een mosselrestaurant, vernoemd naar Kaat Mossel: de Rotterdamse keur- en beschermvrouw van de mosselen. Op deze bijzondere dag komt alles waar wij voor staan samen.’

De schelpen zijn geoogst in de Oosterschelde, de voorraadkamer van de mosselen, en voor Kaat Mossel speciaal geselecteerd op formaat. De koks zullen ze op traditionele wijze voor hun gasten bereiden: naturel, zonder poespas of onnodige toevoegingen.

De pure en volle smaak van de schelpdieren komt los tijdens het koken en wordt alleen versterkt door prei en ui.

De presentatie van de eerste mosselen is een event waarbij ook Aqua Mossel, de grootste mosselkweker en verwerker van Noordwest-Europa, en Komans Vishandel uit Moerdijk een rol spelen.

Gasloze keuken van Kaat Mossel

Sinds februari dit jaar heeft Kaat Mossel een gloednieuwe keuken en koppelde daarmee voorgoed af van de gasleiding. Met Qook! - de horecakeuken van Qbtec - is het restaurant volledig overgegaan op elektra en beschikt over de nieuwste snufjes en ontwikkelingen op het gebied van inductie, bakplaten, friteuses, koelingen en afzuigsystemen.

>>> Meer lezen over gasloos koken