Daarnaast is er nog een vierde partij betrokken als eigenaar, Vloerkleed bv, een club ondernemers uit Amsterdam Noord. Deze club is verbonden bij verschillende pop-up concepten, volgende maand met pop-up Permanent in Noord, daarnaast hebben ze Zilt en De Casablanca op de Zeedijk. Moeskops: 'Via deze club werden we benaderd voor dit restaurant, omdat deze groep mensen vooral bezig zijn met café en restaurant toch iets andere koek is. Lastage is heel stabiel en zit bijna dagelijks vol, dus we zijn klaar voor een nieuw project erbij. Een nieuw avontuur.'
Menukaart
Lazuur opent de deuren aan het Purmerplein 8, waar voorheen (sinds 1928) Place du Nord zat gevestigd. Sherif Khalil krijgt de dagelijkse leiding in de keuken. Het restaurant krijgt zo'n 55 couverts, plus een klein terras. Op de menukaart komen moderne Frans georiënteerde gerechten. 'Sharifs moeder is Portugees, dus af en toe zullen daar wat knipoogjes naar Portugal gedaan worden.' Elise Moeskops wordt er de gastvrouw. Sherifs vrouw, Naduah, is sommelier bij Lastage. Rogier van Dam blijft ook in de keuken staan van Lastage, maar zal af en toe een uitstapje maken naar Lazuur. 'We willen ons met restaurant Lazuur gaan richten op de buurt Amsterdam Noord. 'Het Purmerplein ligt op een kruispunt van verschillende buurten die we allemaal wat willen bieden.' Daarom wordt gekozen voor gerechten die in kleinere en grotere porties besteld kunnen worden.'
Interieur
Over het interieur meldt Moeskops nog dat blauw een belangrijke kleur gaat worden. Verwijzend naar het logo van het restaurant: een zwaan met blauwe achtergrond. Dit is het Wapen van Nieuwendam, de gemeente die werd opgeslokt door Amsterdam. De gemeente voerde, net als een aantal andere overheidsinstellingen in de regio Waterland, de Waterlandse zwaan op het wapen. Nieuwendam was de enige instelling die een blauw in plaats van een rood wapen voerde. De blazoenering van het wapen luidde als volgt: 'Van lazuur, beladen met een zwaan van zilver, geringd en gepoot van keel, gehalsband met een kroon van goud.'
Over Lastage
Rogier van Dam verliet in 2010 sterrestaurant De Posthoorn in Monnickendam waar hij chef-kok was om restaurant Lastage te starten met Moeskops. Sinds 2011 is het restaurant in het bezit van een Michelinster.