IJskoud en ROVC starten opleiding koeltechniek voor horecatechnici

IJskoud en ROVC starten opleiding koeltechniek voor horecatechnici

Om de tekorten aan koeltechnici op te vangen, starten IJskoud en ROVC een opleiding koeltechniek voor technische medewerkers in de horeca. Zo kunnen horecazaken onderhoud en reparaties aan koel- en vriescellen, drankenkoelers en airconditioning zelf uitvoeren in plaats van (lang) op een monteur te moeten wachten.

Voor horecabedrijvenis het belangrijk om een goed werkende koelinstallatie te hebben.Vaak heeft de eigen technische dienst of medewerker niet de kennis en expertise in koeltechniek om deze installaties goed te kunnen onderhouden. En met de hoge temperaturen van de afgelopen en komende periode wordt het weer duidelijk dat in Nederland een groot tekort is aan koeltechnici: bij storingen kan het lang duren voor een monteur komt.

Daarom start er vanaf september 2019 een nieuwe opleiding koeltechniek in Amsterdam, de IJskoud Academie, die deelnemers gaat opleiden voor diverse praktische koeltechnische functies, van basis airco monteur tot NEN 3140 gecertificeerd elektrotechnisch monteur.

De nieuwe opleiding is een initiatief van koeltechnisch bureau IJskoud en technisch opleider ROVC, die beide op dit moment een sterke behoefte signaleren aan praktijkgericht onderwijs in de koeltechniek. Zij zien een dringende noodzaak aan goed opgeleide koeltechnisch monteurs. Zeker met de verwachting dat onze zomers warmer gaan worden de komende jaren, is het belangrijker dan ooit om voldoende mensen praktisch op te leiden tot koeltechnici.

De IJskoud Academie start met een programma op het gebied van elektrotechniek en Airco-VRF techniek, voor iedereen met interesse in een technische baan. Trainingen worden gegeven bij IJskoud in Amsterdam-Noord, door trainers van zowel IJskoud als ROVC in speciaal daarvoor ingerichte praktijklokalen.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.