Zwarte Cross was met 1600 gerechten 'flink werken' voor Rik Jansma

Zwarte Cross was met 1600 gerechten 'flink werken' voor Rik Jansma

Sterchef Rik Jansma heeft tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde 1600 gerechten uitgeserveerd. 'Het was flink werken, zegt hij lachend tegen Misset Horeca. Hij werkte met een primeur op het festival: ster-gerechtjes uit de muur.

Rik Jansma, chef en eigenaar van sterrestaurant Basiliek in Harderwijk, had een eigen snackmuur op het festival Zwarte Cross 2019. Jansma heeft al jaren een restaurant op het festival-terrein.

Hij serveerde onder meer tosti’s met rivierkreeft, Kemper landhoen truffel en gepocheerd hoeve-ei met kaviaar uit de Achterhoek, van Steurhoeve. De Zwarte Cross begon donderdag 18 juli en duurde tot en met zondag 21 juli 2019. Er kwamen ongeveer 220.000 bezoekers op af.

De snackmuur had de naam ‘Le Clique Claque’. Uitgebreid tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’, maar voor de snelle trek ontwikkelde sterchef Rik Jansma snacks met diverse ingrediënten waaronder streekproducten.

Het menu van Le Clique Claque

– Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham
– Gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel
– Lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum

Het gegeven dat eten uit de snackmuur vaak niet van de beste kwaliteit is en dat dineren op sterrenniveau vaak enkele uren duurt probeerde hij met de grond gelijk te maken’, zo meldt de organisatie achter de Zwarte Cross.

Tante Rikie, de officieuze festivaldirectrice van de Zwarte Cross, mocht als eerste een kijkje nemen in de toekomst van festivalcatering en testte de stersnacks: ‘Efficiëntie en wereldklasse kwamen nog niet eerder zo tezamen en ik besef me wederom: niks is onmogelijk.’


Leestips:

>> Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross

>> Catering Zwarte Cross: een jaar voorbereiding voor vier dagen knallen