'Bloedbroeders' van Eleven Madison Park beëindigen samenwerking

'Bloedbroeders' van Eleven Madison Park beëindigen samenwerking
Daniel Humm (l) en Will Guidara in de keuken van Eleven Madison Park

Chef Daniel Humm en restaurateur Will Guidara van Eleven Madison Park in New York, het restaurant dat in 2017 werd uitgeroepen tot nummer 1 van de World's 50 Best Restaurants, beëindigen hun samenwerking.

Dat meldt The New York Times maandag 29 juli. De krant omschrijft het als een scheiding van het meest sterke restauranthuwelijk van New York. Chef Daniel Humm en zijn compagnon Will Guidara kochten in 2011 restaurant Eleven Madison Park van hun leermeester Danny Meyer. Ze transformeerden het restaurant naar een van de meest gewaardeerde zaken, dat in 2017 werd verkozen tot beste van de wereld.

Uitkopen

Met hulp van een investeerder wil Humm, Guidara's uitkopen. Guidara zou met dat geld zijn eigen restaurant willen gaan starten. Het grootste deel van het personeel werd deze week in een mail op de hoogte gesteld van de zakelijke scheiding. 'Het is een ongelooflijk avontuur geweest en ik denk dat we heel veel van elkaar hebben geleerd, maar we hebben ons ontwikkeld op een verschillende manier. We zijn enorm trots. Maar zijn tot de conclusie gekomen dat het uiteindelijke het beste is als ik het bedrijf voortzet', aldus Humm.

Misset Horeca bezocht de zaak in New York van chef Daniel Humm en restaurateur Will Guidara in de zomer van 2016.  ‘Kijk naar hoe we nu met elkaar omgaan. Ik hou echt van die jongen’, zei Guidara over Humm in dat interview. ‘Dat is niet overdreven: we zijn vrienden, ik ben de peetvader van zijn kinderen, we zijn zakenpartners en zien elkaar iedere dag, vaker dan onze eigen partners.’ Humm voegde daar nog aan toe: ‘Op het bed na, delen we alles met elkaar.’ Guidara: ‘Onze relatie bestaat uit dit restaurant en deze is zoals iedere goede relatie gebaseerd op vertrouwen. Een oersterke band, maar die heeft natuurlijk wel moeten groeien, dat ging niet van de ene dag op de ander. Je moet samen dingen doormaken: hoogtepunten, dieptepunten, successen, mislukkingen en ga zo maar door. Alles wat we door de jaren heen samen beleefd hebben, waar we voor gevochten hebben, dat heeft de band gesmeed zoals hij nu is. We zijn echt als twee handen op één buik en dát is hoe we samen het succes van Eleven Madison Park wisten uit te bouwen.