Arturo Dalhuisen kookt tijdelijk bij Kasteel Heemstede

Arturo Dalhuisen kookt tijdelijk bij Kasteel Heemstede

Arturo Dalhuisen kookt tijdelijk bij sterrestaurant Kasteel Heemstede in Houten. 'Ik kreeg de vraag of ik het leuk zo vinden om tijdens de zomermaanden het team van Kasteel Heemstede bij te staan. Ondertussen ben ik bezig met mijn eigen project', zo laat de chef-kok weten.

Behalve dat dit ‘eigen project’ een restaurant betreft, geeft Arturo Dalhuisen hierover geen details. 'Over een paar weken kan ik hier meer over zeggen, maar de vergunningen zijn nu nog niet rond.'

Dalhuisen over Kasteel Heemstede: 'Mede doordat Koen van der Plas sinds 1 juli ook werkzaam is bij Kasteel Heemstede, vond ik dit een tijdelijke leuke uitdaging. En ik heb hier genoeg ruimte om mijn eigen toekomst te ontplooien.'

Ollie Schuiling

SVH Meesterkok André van Doorn nam op 1 juli 2019 na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (***) neemt in oktober de scepter in de keuken over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt hij de nieuwe eigenaar van het sterrestaurant in Houten.

Arturo Dalhuisen

Chef-kok Arturo Dalhuisen stond aan het roer van de brigade van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. The White Room ontving op 11 december 2017 een Michelinster. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. Hij was daar drie jaar lang souschef. In 2010 won hij het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Eerder werkte hij onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in Holten. Dalhuisen was één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaireserie De Nieuwe Garde.  De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden. Op 29 april 2019 publiceerde Misset Horeca dat Dalhuisen niet langer werkzaam was bij The White Room. ‘Nu de kogel voor mijzelf door de kerk is en mijn opvolger snel bekend was, kan ik nu de tijd nemen om rustig na te denken over mijn volgende stap. Of dit weer iets is met Jacob Jan Boerma, elders, zelfstandig als chef de cuisine, of misschien een eigen onderneming, weet ik nog niet’, zo luidde toen zijn reactie.

Kasteel Heemstede

Restaurant Kasteel Heemstede is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel gerestaureerde Kasteel Heemstede in Houten bij Utrecht. Het restaurant opende in maart 2002 en heeft sinds 2003 een Michelinster.