Brand bij restaurant Amarone* in Rotterdam

Brand bij restaurant Amarone* in Rotterdam
Jan van Dobben en Yoshiko van Dobben-Takayama

De brandweer is gisteravond uitgerukt vanwege een brand in sterrestaurant Amarone in Rotterdam. Het restaurant stond vol rook, maar de brandweer kreeg het vuur onder controle.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Buren belden de brandweer toen zij rook in de zaak signaleerden. 'Er is contact met de eigenaar die ter plaatse komt om de schade op te nemen', meldde een woordvoerder van de brandweer.

Hoe de brand ontstond, is nog onduidelijk. Het restaurant was tot en met 22 augustus gesloten vanwege vakantie. In een reactie op haar Facebook-pagina laten de ondernemers weten dat het restaurant voorlopig dicht blijft: 'gisteravond zijn wij overvallen door dit akelige nieuws waarbij er een kortstondige brand heeft plaats gevonden in ons restaurant. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse, ook mede door onze oplettende buren. Hiervoor onze grote dank. Het restaurant zal voorlopig gesloten blijven, waarbij wij hopen op uw begrip. Wij zullen alles op alles zetten om u zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen. Updates zullen blijven volgen op onze social media accounts.'

Jan van Dobben

Gert Blom is de voormalig eigenaar van sterrestaurant Amarone. Jan van Dobben werd met ingang van 1 juli 2018 volledig eigenaar van dit in Rotterdam. De chef was eerder al mede-eigenaar van het restaurant. Blom gaf destijds aan dat het tijd was om Amarone Rotterdam los te laten. ‘Ik kreeg steeds vaker aanvragen voor bijzondere culinaire evenementen en om te adviseren bij horecaprojecten. Supermooi om te doen, maar niet goed te combineren met Amarone.’

Over Amarone

Amarone Rotterdam opende in 2006 en is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster. Het restaurant staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart met een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. Met als basis de klassieke Franse keuken kookt chef Jan van Dobben internationaal met subtiele Japanse invloeden, verkregen door zijn jaarlijkse reizen naar Japan waar hij op zoek gaat naar nieuwe producten en technieken. Ook de inrichting is internationaal met eyecatchers als de prachtige eikenhouten panelen rond de open keuken, de transparante wijnkast en bijzondere hanglampen.