Restaurant Amarone in Rotterdam heropent 21 februari

Restaurant Amarone in Rotterdam heropent 21 februari
Jan van Dobben en Yoshiko van Dobben-Takayama

Sterrestaurant Amarone in Rotterdam heropent op 21 februari 2020. In augustus 2019 werd het restaurant van Jan van Dobben en Yoshiko Takayama getroffen door een brand en sindsdien was het gesloten.

Eind februari ontvangt het vernieuwde Amarone in Rotterdam weer gasten. Jan van Dobben zegt niet te kunnen wachten om weer mensen te ontvangen in zijn zaak.

De reserveringslijnen voor Amarone zijn geopend. ‘We zijn er bijna klaar voor!’ In eerste instantie hoopte Van Dobben al eind december 2019 te heropenen, maar het proces nam meer tijd in beslag dan gedacht.

Lekker en Michelin

In de Lekker 500 gids behoudt Amarone net als vorig jaar positie 60 in de Top 100 ranglijst van beste restaurants. In de recensie wordt niet gesproken over de brand en de sluiting van het restaurant. Ook de Michelinster voor Amarone blijft behouden voor 2020.

Yoshiko Takayama werd in december 2019 door GaultMillau verkozen tot Sommelier van het Jaar.

Jan van Dobben

Jan van Dobben is sinds 1 juli 2018 volledig eigenaarvan Amarone. De chef was eerder al mede-eigenaar van het restaurant samen met Gert Blom. Blom gaf destijds aan dat het tijd was om Amarone Rotterdam los te laten.

Amarone

Amarone Rotterdam opende in 2006 en is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster. Op de wijnkaart een grote collectie Amarone wijnen. Jan van Dobben is de eigenaar waar hij de zaak voorheen runde samen met Gert Blom.

Met als basis de klassieke Franse keuken kookt chef Jan van Dobben internationaal met subtiele Japanse invloeden, verkregen door zijn jaarlijkse reizen naar Japan waar hij op zoek gaat naar nieuwe producten en technieken.