Eerste WineWolf Award uitgereikt aan Elske Mostert

Eerste WineWolf Award uitgereikt aan Elske Mostert

De WineWolf Award is op 7 oktober 2019 voor het eerst uitgereikt tijdens een lunch op de Lotte Wolf Dag in Bridges*, verzorgd door de chefs waarmee Lotte in verleden heeft gewerkt.

De WineWolf Award 2019 werd toegekend aan Elske Mostert, Wine Director van Horecagroup Breda (o.a. Maris Piper & Breda). De WineWolf Award bestaat uit een kopie van het beeld van de WineWolf, een wisseltrofee plus een ticket naar Zuid Afrika, waar Lotte zelf wijnen produceerde. Het originele, enorme beeld van de WineWolf ontworpen door Stan Hill, is de komende maanden te bewonderen in Restaurant Bridges.

Runner-up WineWolf 2019

De jury, bestaande uit Erica Verweijen, Fred Nijhuis en Willem Blankenstein, besloot ook een runner-up Winewolf, een extra aanmoediging voor een bijzonder talent, in staat om zich verder te ontwikkelen tot een professional in de geest van Lotte Wolf, uit te reiken. Die werd toegekend aan Liz Barents. Barents was “the best of class” tijdens haar opleiding tot sommelier en won al eerder de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs en werkt bij Kasteel Heemstede te Houten.

WineWolf Lunch

Het event werd gepresenteerd tijdens een lunch voor vrienden en relaties van Lotte Wolf, verzorgd door de chefs waarmee Lotte Wolf in het verleden heeft gewerkt. Zo verzorgden Sergio Herman (ex Oud Sluis***), Syrco Bakker (Pure C**), Andrès Delpeut (ex Bridges*) en de huidige keukenchef van Bridges* Pascal Duvivier elk de verschillende gerechten die werden vergezeld door de wijnen van Lotte.

Voorgerecht

Langoustine-zee-egel, kaviaar en kalamansi door Sergio Herman met ‘Die Wolf is Los’ Chenin blanc 2017

Tussengerecht

WineWolf
Hondshaai in het groen door Syrco Bakker met ‘Onkruid Vergaan Nie’ Semillon 2016

Hoofdgerecht

WineWolf
Lamsrug, ravioli van lamsnek en curry door Andrès Delpeut met ‘Die Bastaard’ Mouvèdre-Cinsault 2017

Dessert

WineWolf
Chocolade valrhona met peer en koffie-ijs door Pascal Duvivier met Quinto Vale D. Maria Vintage Port 2009

Lotte Wolf & The WineWolf Foundation

Lotte Wolf was een inspiratiebron voor velen, en 'wine director' is dank zij haar een bekende titel geworden. Een breed begrip dat alles omvat wat met wijn in de gastronomie te maken heeft: reizen, beleven, proeven, selecteren, leren, adviseren én het overdragen van kennis en ervaring aan gasten en collega’s. The WineWolf Foundation heeft zich ten doel gesteld om dit gedachtegoed in stand te houden en voort te zetten. Daartoe heeft de Foundation onder meer de WineWolf Award in het leven geroepen, een onderscheiding voor iemand wiens werk, positie en betekenis op gastronomisch wijngebied overeenkomsten toont met hetgeen Lotte kenmerkte en betekende.