Euro-Toques Nederland gaat grens van 150 leden over

Euro-Toques Nederland gaat grens van 150 leden over

Sanadome in Nijmegen is als 150ste restaurant toegetreden tot Euro-toques Nederland. Chef van het Nijmeegse restaurant is Albert van Rheede, directeur Joost den Bieman.

Joost den Bieman is blij met de aansluiting van zijn ‘zijn’ Sanadome bij restaurantvereniging Euro-toques Nederland. ‘Ik ben er trots op om ETN lid te zijn. Het is belangrijk om deze club te steunen in de strijd tegen de multinationals en voor behoud van de kleine, artisanale producenten en leveranciers.’

‘Sanadome beschikt, naast een wellness en sportcentrum, over 106 hotelkamers en 6 gastronomische outlets: Flow | International cuisine, Ninety | private dining, The Club Lounge | bar & terrace, Breeze| spa lounge & terrace, Marina| spa restaurant en Private chef | kookstudio. In de kookstudio is er veel aandacht voor duurzaam koken en streekproducten.

Tien nieuwe kamers en healthclub voor Sanadome
Sanadome

Chef Albert ontving uit handen van Ted Janssen (voorzitter ETN) en secretaris Rob Franken een gepersonaliseerd koksvest van Le Nouveau Chef, het boekje over olijfolie van Cecile van Berkum, Olijfolie van Valderrama en een aantal flessen wijn van Le Grand Noir.

Nijmegen als stad telt vier Euro-toques leden, naast Sanadome zijn dit Vesters, De Sjalot en restaurant Voldaan.

Gastrobar 6 Den Bosch 151-ste lid

Naast Sanadome is ook Gastrobar 6 in Den Bosch toegetreden tot ETN. Dit restaurant is het 151 lid. Eigenaren van de zaak zijn Freek Broeders en Geert Toebast.

Euro-Toques Nederland

Euro-Toques werd door driesterrenchef Paul Bocuse in het leven groepen om een ‘een dam op te werpen’ tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de ‘Code van Eer’ mochten lid worden van Euro-Toques. In deze ‘Code van Eer’ is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.