Inter Scaldes op nummer 1 in Lekker 2020: 'dit is geweldig'

Inter Scaldes op nummer 1 in Lekker 2020: 'dit is geweldig'

Driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft een nummer één notering in de Lekker 2020. 'Dit is geweldig', reageert Jannis Brevet, vanaf het podium in Hotel Arena in Amsterdam. 'Dit is toch hartstikke leuk', reageert Jonnie Boer van De Librije, tweede in de lijst, die naast hem staat. De twee driesterrenrestaurants wisselen al jaren stuivertje in deze lijst.

‘Hartverwarmende gastvrijheid, een overrompelende keuken en een prachtige locatie,’ oordelen de inspecteurs van dé Nederlandse restaurantgids, die dit jaar 42 jaar bestaat. De tweede plaats is, zoals zojuist genoemd, opnieuw voor De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle, en de derde plaats is dit jaar ingenomen door Tribeca van Jan en Claudia Sobecki in het Brabantse Heeze, die pas enkele jaren geleden aan hun avontuur begonnen.

Voor Inter Scaldes is het de vijfde keer in zeven jaar tijd dat ze op nummer 1 staan in de Lekker. Sinds het laatste jaar dat Sergio Herman met Oud Sluis in Sluis de ranglijst van Lekker aanvoerde, in 2013, wisselen De Librije en Inter Scaldes hun eerste en tweede positie af. De balans slaat positief uit voor InterScaldes met nu voor de vijfde keer een nummer 1 positie.

2014: Inter Scaldes 1
2015: Inter Scaldes 1
2016: Inter Scaldes 2
2017: Inter Scaldes 1
2018: Inter Scaldes 2
2019: Inter Scaldes 1
2020: Inter Scaldes 1

'Zeker niet vanzelfsprekend dit', reageert Claudia Brevet nadien. 'Ik was enorm zenuwachtig, want we hebben zulke toppers naast ons staan', zegt Brevet wijzend naar Thérèse Boer die naast haar staat om haar collega te feliciteren. 'We gunnen het elkaar altijd van harte', zegt Jannis Brevet. Brevet is trots op de nummer één notering. 'Lekker is belangrijk. Wordt veel wordt gelezen, ook door onze Belgische gasten.'

Lekker 2020

Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt ieder jaar de bekendmaking. Voor Lekker 2020 zijn de ranglijstde nieuwkomersde grootste stijgersde hardste dalers, uit de ranglijsten de provincietoppers uit de Lekker 2020 gepubliceerd.