Yotel Amsterdam Noord opent deuren begin november

Yotel Amsterdam Noord opent deuren begin november

'Tech-concept' Yotel opent op 4 november 2019 de deuren van haar eerste stadshotel op het Europese vasteland, in Amsterdam. Yotel Amsterdam Noord krijgt 202 cabins, restaurant, terras aan het water en buitenbioscoop.

Yotel Amsterdam Noord, het eerste stadhotel op het Europese vasteland van de groep, ligt in de opkomende wijk BuiksloterhamBuiksloterham is de thuisbasis van startups en creatieve bedrijven, het gebied staat bekend om haar hippe bars, experimentele festivals en moderne architectuur.

De 202 cabins, zoals hotelkamers bij Yotel heten, zijn uitgerust met de voor Yotel kenmerkende features als het ruimtebesparende verstelbare SmartBed, amenities van Urban Skincare, regendouche, verstelbare sfeerverlichting, gratis supersnelle wifi en HD smart-tv's met Chromecast.

Het middelpunt van alles is Komyuniti, de gemeenschappelijke ruimte van het hotel die de hele dag te bezoeken is en uitkomt op een groot terras aan het water. In het lichte en ruim opgezette restaurant en de bar worden uitgebreide en kleinere gerechten geserveerd, van snacks tot sharingdishes, allemaal voorzien van ingrediënten afkomstig van lokale partners.

De koffie wordt geleverd door koffiebrander Workshop Coffee en wordt ieder seizoen speciaal voor Yotel geselecteerd. Komyuniti is voor gasten maar ook voor buurtbewoners een plek om te werken en te relaxen. Er worden events georganiseerd die variëren van yogales en hardlooptrainingen tot filmvertoningen in de openluchtbioscoop.

Terug naar Amsterdam

'We hebben in 2008 één van onze eerste hotels op Schiphol geopend, dus het is niet meer dan logisch voor ons om naar Amsterdam terug te keren en ons cityhotel-concept te openen in een land dat ons al heeft omarmd’, zegt Hubert Viriot, CEO van Yotel.

‘Amsterdam Noord is een bloeiend, cultureel centrum dat reizigers uit alle windstreken de kans biedt om een meer alternatieve kant van de stad te ontdekken. Met een snelle en gemakkelijke uitvalsbasis naar het centrum van de stad en een scala aan coole bedrijven in de buurt, was het voor ons een volkomen logische stap in dit gebied van Amsterdam een hotel te openen. Yotel voegt een ander aanbod toe. We hopen dat onze gasten volop genieten van wat we te bieden hebben.’

Yotel Amsterdam Noord is ontwikkeld door Being Development en ontworpen door Studioninedots, ook gevestigd in Amsterdam Noord.  Being Development bouwt onder meer ook nhow Amsterdam Rai en Aloft Utrecht Leidsche Rijn.

Duurzaam Yotel Amsterdam Noord

Het hotel beschikt over een uniek watersysteem dat water verzamelt, opslaat, filtert en recycled en maakt ook gebruik van energiebesparende LED-verlichting en sensoren om ervoor te zorgen dat niets aan blijft als het niet wordt gebruikt.

Gasten die met een elektrische auto arriveren, kunnen hun voertuigen opladen bij één van de 10 oplaadpunten van het hotel.

Joy Maroulasgeneral manager van Yotel Amsterdam Noord: ‘We zijn van plan om de scène in Noord op te schudden en een stijlvolle plek te bieden om te genieten en te werken. We zijn er enorm trots op dat ons gebouw en onze duurzaamheidsinitiatieven een positieve impact op het milieu zullen hebben.’

Extra voorzieningen in Yotel Amsterdam Noord zijn onder meer tijdbesparende zelfbedieningskiosken in luchthaven-style, een moderne fitnessruimte die 24/7 geopend is, fiets- en e-fietsverhuur en ruimte voor het aanmeren van boten aan het terras.

Tweede stadshotel in Europa

Yotel Amsterdam Noord is het tweede cityhotel van Yotel in Europa - in juli werd Yotel Edinburgh New Town geopend - en vormt met de nieuwe vestiging een aanvulling op het luchthavenhotel dat al op Schiphol is gevestigd. Yotel Porto, Glasgow en Londen staan op de planning om begin 2020 te openen, als onderdeel van de wereldwijde uitbreidingsplannen van het merk.

Yotel heeft op dit moment zeven luchthavenhotels op Londen Gatwick, London Heathrow, Amsterdam Schiphol, Parijs, Charles de Gaulle, Istanbul Airport en Singapore Changi en vijf hotels in het centrum van New York, Boston, San Francisco, Washington D.C. en Singapore.

Uitbreidingsplannen

Yotel breidt wereldwijd snel uit met nieuwe projecten in Londen, Edinburgh, Glasgow, Genève, Amsterdam, Miami, Dubai, Mammoth, Park City, Porto, New York Long Island City en Atlanta.

Yotel werd opgericht door Simon Woodroffe OBE, oprichter van YO! Sushi, die zich liet inspireren door eersteklas reizen. Hij vertaalde het ‘luxe reizen’ naar een kleine, maar luxueuze cabines.

De belangrijkste aandeelhouders van Yotel zijn een gecontroleerde dochteronderneming van Starwood Capital Group, de Talal Jassim Al-Bahar Group, United Investment Portugal en Kuwait Real Estate Company (AQARAT).