nieuws

Eerste Aloft hotel van Nederland komt in Utrecht

Hotel 2500

Het merk Aloft van Marriott komt naar Nederland. Het eerste hotel in ons land van dit merk zal in 2020 de deuren openen in Utrecht, in vinexwijk Leidsche Rijn. Ook wordt dit het eerste hotel wereldwijd wat het WELL certificaat krijgt.

Eerste Aloft hotel van Nederland komt in Utrecht
Beeld: Jeroen Prins

Het 224 kamers tellende Aloft Utrecht wordt gebouwd door projectontwikkelaar Being Development, wat in het portfolio ook nhow Amsterdam Rai (650 kamers) en Yotel Amsterdam Noord (204 kamers) heeft.

Aloft Utrecht Leidsche Rijn komt direct naast het treinstation van de Utrechtse wijk, die nog altijd in ontwikkeling is. In 2025 zullen er ruim 100.000 mensen wonen en zo’n 40.000 mensen werken. Het eerste deel van Leidsche Rijn Centrum zal in mei 2018 geopend worden, met onder meer een koffiezaak van 30ML.

Het hotel, ontworpen door OZ Architects, zal het eerste WELL Certified™ hotel ter wereld worden. WELL is een certificering die zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op gezondheid en welzijn richt. Daarnaast zal het gebouw een LEED-certificaat krijgen. Hiermee krijgt de gemeente Utrecht er een uiterst duurzaam hotel bij.

Exploitatie Aloft Utrecht

Odyssey Hotel Group, een internationaal actief hotelmanagement bedrijf dat Aloft Utrecht zal gaan

Beeld: Jeroen Prins

exploiteren, huurt het hotel voor langere tijd van Being Development. Odyssey Hotel Group heeft hiervoor een franchise overeenkomst gesloten met Marriott International, eigenaar van het merk Aloft.

‘We zijn erg trots dat Utrecht ons heeft gekozen om een hotel te realiseren in het hart van dit nieuwe stadcentrum’, zegt Bas van Dam van Being Development. ‘Het elegante ontwerp van OZ Architects in combinatie met het feit dat dit het hoogste gebouw aan het Brusselplein wordt, maakt Aloft Utrecht een beeldbepalend gebouw. We zijn verheugd om samen met Odyssey Hotel Group en Marriott International hier een energieke plek voor bezoekers en bewoners te maken en dragen hiermee bij aan de reeds hoge kwaliteit van Leidsche Rijn.’

Reageer op dit artikel