Chef zoekt opvolger voor restaurant Gertruda Hoeve Son en Breugel

Chef zoekt opvolger voor restaurant Gertruda Hoeve Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur.

Het restaurant is aangesloten bij restaurantvereniging Euro-Toques. Naast het restaurant beschikt de zaak over een terras, een serre en eigen parkeerplaatsen.

Evert Thielen (60): ‘Ik heb ontzettend veel plezier in het koken, maar ik ben helaas wegens gezondheidsredenen fysiek minder goed in staat om het koksvak als ondernemer uit te oefenen. Daarom zoeken we iemand die de Gertruda Hoeve wil kopen of huren.’

De chef vervolgt: ‘Ook koop of huur met geleidelijke overdracht van aandelen of een andere financiële variant is een optie.’ Het perceel is ruim 1900 m2 en is, naast een woonhuis en restaurant, voorzien van een ruime parkeerplaats, een terras en een serre.’

Gertruda Hoeve

Capaciteit Gertruda Hoeve
Restaurant: ca. 50 personen
Serre: ca. 25 personen
Zaal: ca. 25 personen of woongedeelte/kantoor
Zithoek: ca. 10 personen
Bar: ca. 16 personen
Terras: ca. 50 personen

Volgens de vergunning maximaal 194 personen binnen en 40 personen op het terras.

Oppervlakte
Restaurant: ca. 142 m2
Serre: ca. 32 m2
Keuken: ca. 50 m2
Wijnkelder: ca. 12 m2

Vraagprijs 850.000 euro

Kooklessen

Sinds de zomer van 2018 is de Gertruda Hoeve niet meer als regulier restaurant geopend, maar alleen op afspraak voor private dining en besloten feesten en bijeenkomsten. Sindsdien staat het echtpaar ook open voor overname/verkoop.

Naast private dining geeft Thielen ook kooklessen en workshops. Evert Thielen: ‘Hier hebben Marlies en ik heel veel plezier in, maar ik merk dat ik dit fysiek niet nog jaren kan doen. Alles is tot in de puntjes onderhouden en de keuken is voorzien van alle apparatuur, de nieuwe eigenaar kan er zo in. Tot we een opvolger hebben gevonden blijven we met veel enthousiasme onze gasten hier onthalen. En zij hoeven niet bang te zijn dat we hun reservering opeens annuleren in verband met de verkoop, we geven op elke reservering minimaal drie maanden vooruit garantie.’

Evert en Marlies Thielen zitten niet stil op de dagen dat het restaurant niet gereserveerd is. Marlies werkt als freelance gastvrouw en sommelier en Evert als freelance chef en culinair adviseur, waarbij grillen en barbecueën een van zijn specialiteiten is.

In de Gertruda Hoeve werkt Evert al meer dan 27 jaar ambachtelijk met pure, liefst regionale, ingrediënten. Het restaurant is daarom trots lid van Euro-Toques, de vereniging van ambachtelijk werkende koks.