Alma van Wouter van Laarhoven heeft deuren geopend

Alma van Wouter van Laarhoven heeft deuren geopend

Alma, het restaurant van Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars, heeft op 19 november 2019 deuren geopend. Het restaurant is gevestigd aan De Lind in Oisterwijk, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar Cas Spijkers ooit de sterren van de hemel kookte.

In restaurant Alma creëren gastvrouw Malou Hagenaars en chef Wouter van Laarhoven een bijzondere ervaring op het hoogste niveau, zowel culinair als op gastvrijheidsgebied, waarbij gekookt wordt in de allereerste Miikitco keuken in Nederland. In hun fine dining restaurant draait alles om kwaliteit en gastvrijheid. Onderin het pand runt het horecapaar een tweede eetgelegenheid in een toegankelijke bistrostijl. Dat is Alma bodega. In de laagdrempelige bodega, die is voorzien van een eigen keuken, kan de gast de hele dag terecht voor een goede maaltijd, bites, een goed glas wijn of bier en een kop koffie.

Interieur

Het interieur is ontworpen door Jeff van Riel, eigenaar van ZOUT Ontwerphuis. Hij heeft de wensen van Hagenaars en Van Laarhoven vertaald naar een elegante, ingetogen, maar tegelijkertijd warme inrichting, waarin hout en tonen van marmer gebruikt zijn.

Over Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Wouter van Laarhoven kookte in dienst van het voormalige restaurant De Molen in Kaatsheuvel een ster. In 2015 startte hij als chef restaurant Wynwood in Eindhoven op, dat hij per september 2018 verliet omdat Wynwood getransformeerd werd naar de meer laagdrempelige formule van restaurant Mood. Malou Hagenaars zette meerdere restaurants mee op, werkte als restaurantmanager bij Wynwood en als salesmanager bij Annoncer, leverancier van digitale keukensystemen. Alma is het eerste eigen restaurant van het duo.

Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars