ZA Amsterdam heropent deuren in december

ZA Amsterdam heropent deuren in december

Restaurant ZA Amsterdam dat in augustus 2019 de deuren sloot - een jaar na de opening - heropent de deuren in december met een nieuw concept.

ZA Amsterdam had afgelopen maanden de deuren wel geopend voor feesten en partijen, maar het restaurant zelf is gesloten. De zaak, dat in november 2018 officieel de deuren opende, is van Stefano Franco, een Italiaanse ondernemer die zijn eerste stappen in Nederland zette. Waarom het restaurant de deuren zo snel sloot, is niet bekend. Chef-kok Vincent Foppen is inmiddels niet meer verbonden aan het restaurant. Ook operationeel manager Sakar Rashid is er niet meer werkzaam.

Design

In het design van het restaurant werd flink geïnvesteerd. Het restaurant, de bar en private dining Art Room zijn opgebouwd uit een selectie van bijzondere materialen, verzameld door Jacco van Wengerden Atelier & Design Studio. ZA heeft Emperador marmeren tafels, messing details, koraalkeurige stoffen, warme eikenhouten panelen en comfortabele custom meubelen. Met kunst op de muren van de Art Room en de cocktailbar. Gasten konden bij ZA terecht voor een borrel, ontbijt, lunch en diner.

ZA kent veel houtgebruik. Deze golvende eikenhouten panelen delen de zaak op in intieme en elegante ruimtes. Houten panelen en verlichting maken het plafond optisch lager en dus intiemer, aldus de toenmalige restaurantmanager Sakar Rashid eerder tegenover Misset Horeca. De dinerstoelen met houten poten en fluwelen bekleding zijn op maat gemaakt bij een fabrikant in Turkije.