De Beren opent in Breda 42e vestiging

De Beren opent in Breda 42e vestiging

De Beren opent eind november haar 42e restaurant, in Breda. Deze vestiging, naast bioscoop Kinepolis op evenementengebied Breepark, wordt gerund door franchisenemers Jurgen en Laura Bassant.

In het pand van De Beren Breda zat voorheen de Belgische restaurantketen 5th Avenue. Op 26 november ontvingen ondernemers Jurgen en Laura Bassant de eerste gasten in de 42e locatie van De Beren.

De twee zijn goed bekend met het concept. 'Ik ben ruim 13 jaar werkzaam geweest bij De Beren in een leidinggevende functie en mijn partner Laura heeft ook 3,5 jaar voor De Beren gewerkt’, zegt Jurgen Bassant.

‘We wilden samen de stap maken naar een eigen restaurant en De Beren Breda is voor ons de uitgelezen kans. We kennen het marktgebied op ons duimpje en ook de gasten die er komen kennen we goed.’

De kaart is een afspiegeling van wat De Beren te bieden heeft. Naast vegetarische gerechten staan klassiekers als spareribs en saté, maar ook wisselende seizoenspecialiteiten van de houtskoolgrill, zoals een chateaubriand om te delen.

Vanwege de ligging naast bioscoopcomplex Kinepolis, biedt De Beren Breda in samenwerking met de bioscoop ook een Beren Bios Arrangement. Het arrangement bestaat uit een 3-gangenmenu dat ieder seizoen wisselt van gerechten en een bioscoopkaartje voor een film naar keuze.

De Beren werd opgericht door Ad Schaap en heeft inmiddels Martijn Jansen als mede-eigenaar. De keten blijft gestaag groeien en staat met een omzet van 56 miljoen euro over 2018 op plek 36 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.