Cocktailtijd!

Cocktailtijd!

Komende tijd wordt in de horeca nog meer dan anders geborreld. Misset Horeca heeft dan ook veel aandacht voor cocktails en gedistilleerd. Met trends, inspiratie, innovaties, cocktailrecepten en leuke weetjes.

Wist je dat gasten voor sterke drank in een eetgelegenheid meer betalen dan in een café of bar? En dat cocktails veel populairder zijn in restaurants? Wanneer we naar de trends kijken op het gebied van spirits en cocktails valt op dat het segment low & no-alcohol drinks nog steeds groeit, rum aan een revival bezig is en botanische en warme cocktails populair zijn.

Een van de restaurants waar veel cocktails worden verkocht, is Rum Club in Utrecht. Van de omzet van Rum Club komt 75 procent uit eten, maar er worden per week gemiddeld zo’n 3500 cocktails verkocht. In de bamboe bar met 271 verschillende soorten rum op de kaart staan op piekmomenten 10 bartenders aan 6 cocktailstations. De zaak nodigt uit tot het drinken van een cocktail.

De speakeasy-cocktailbar Realm of the 52 Remedies in San Diego is een plaatje. Een futuristische apotheek is de entree naar de donker verlichte, amberkleurige ruimte met felgroen verlichte onyx bar. Gigantische Aziatische kralen fungeren als room dividers, metalen sculpturen aan het plafond in de vorm van wolken, het concept is een feest voor de zintuigen.

Zeven bartenders van zeven bars uit zeven steden bereiden hun favoriete cocktails voor Misset Horeca. Een rokerige Passionate Smoker, de South of Heaven of Antibiotic, alle drie bereid met mezcal. Of de Hoppy Bob en de Flying Dutchmen Cocktail met jenever, de gincocktail Honest Love Affair of de rumcocktail Tropical Panda’n. Laat je inspireren voor de vele borrelende gasten de komende maanden.

Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.

Bekijk deze collectie

Drankenkaart

Duik in de wereld van smaak en verfijning met deze nieuwe collectie. Ontdek alles over de kunst van het samenstellen van de perfecte drankenkaart, van bieren tot cocktails, koffie tot thee en wijnen. Laat je inspireren door deskundige inzichten en trends die de gastbeleving naar een hoger niveau tillen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.