Noble* 'intens verdrietig en geschokt' door overlijden maître Willem-Jan Klomp

Noble* 'intens verdrietig en geschokt' door overlijden maître Willem-Jan Klomp

Willem-Jan Klomp, maître bij sterrestaurant Noble is overleden. 'Wij zijn diep geschokt en intens verdrietig door het volkomen onverwachte overlijden van onze maître, collega en bovenal vriend', schrijft het team van Noble op de website van het restaurant.

'Dankbaar voor alle momenten die we met Willem-Jan hebben mogen meemaken. Onze gedachten zijn bij Willem-Jan’s vrouw Sophie, zijn zoon Thobias, zijn moeder Els en bij zijn familie en vrienden. Wij wensen jullie heel veel sterkte in de komende periode. Voorgoed uit ons midden maar voor altijd in onze gedachten', schrijft Edwin Kats. Willem-Jan Klomp werd slechts veertig jaar oud. Klomp kampte met hartproblemen.

SVH Meestergastheer

Klomp slaagde in 2018 voor zijn SVH Meesterproef. 'Willem-Jan en zijn team stralen rust en gastgerichtheid uit. De sfeer in het restaurant is enorm prettig en ontspannen, iedereen kan zichzelf zijn en die balans vind je ook terug in de wijn-spijscombinaties en de service.’ De commissie beoordeelde het optreden van Klomp dan ook als absoluut Meesterwaardig. ‘Hij is een topper in zijn vak, rustig en passievol, hij weet wat hij doet en weet een goede balans aan te brengen in de wijn-spijscombinatie', schreven ze over hem.

Voor Klomp was het behalen van de Meestertitel een droom die uitkwam. ‘In de vele jaren van mijn horecacarrière, heb ik het voorrecht gehad om samen te werken met SVH Meesterkoks en SVH Meestergastheren en van hen te hebben mogen leren. Deze Meesters hebben mij geïnspireerd om het beste in mijzelf naar boven te halen als gastheer en later ook als leermeester. De gasten centraal zetten, dat is het allerbelangrijkste.’

Klomp werkte negen jaar als maître-sommelier bij sterrestaurant De Zwaan in Etten Leur. Daarna ging hij aan de slag voor Edwin Kats bij Noble in Den Bosch. Klomp meldde toen het mooiste vak te hebben dat er bestaat.

Mocht u nog een wens of gedachte aan de nabestaanden mee willen geven dan kan dit hier in het condoleanceregister.