Week lang geen vlees en vis op menu bij restaurants 't Zusje

Week lang geen vlees en vis op menu bij restaurants 't Zusje

Alle restaurants van 't Zusje schrappen vlees en vis een week lang van het menu. De keten doet met alle bijna 30 zaken in maart 2020 mee aan de Week Zonder Vlees.

De restaurantketen is benaderd door Isabel Boerdam – ook bekend als De Hippe Vegetariër. Zusje-eigenaar Peter Smits moest wel ‘een nachtje slapen’ over haar verzoek om alle vlees en vis van het menu te schrappen.

'Zusje is geen vegetarische restaurantformule. Dat zullen we ook niet worden. Toch werd ik geprikkeld door de vraag van Boerdam om mee te doen aan de Week Zonder Vlees. Ons Rondje Groen (tapaskaart met vegetarische gerechtjes) is een succes en niet meer weg te denken uit onze zaken. Dus waarom niet voor een week helemaal groen (vegetarisch) gaan? Super spannend maar we zijn er van overtuigd dat het echt kan. Dat onze gasten avondvullend kunnen eten zonder vlees of vis te missen.’ Een avond onbeperkt kleine gerechtjes eten kost bij 't Zusje 30,80 euro per persoon, exclusief drankjes.

Voor de invulling van de Week zonder Vlees krijgt ’t Zusje niet alleen hulp van Boerdam maar ook van Miljuschka Witzenhausen. De Week zonder Vlees valt samen met de VegetarischeRestaurantWeek.

rondje groen zusje tapas

Smits vervolgt in het magazine Zusje & Zo: ‘We vinden het belangrijk om na te denken over de toekomst. Als we op deze manier doorgaan, dan kan er op den duur niet meer voldaan worden aan de vraag naar vlees en vis. Dat betekent niet dat we het helemaal niet meer moeten eten, maar af en toe een beetje minder mag best. Ook bij ’t Zusje.’

Smits wil gasten laten zien dat ze ook avondvullend vegetarisch kunnen eten. Hij hoopt dat ze dan in vervolg vaker een Rondje Groen zullen doen.

Het stoerste restaurant van Nederland”

‘Niet met het vingertje wijzen’

‘We willen echt niet met het vingertje wijzen. We willen gasten laten kennismaken met de verrassende vegetarische keuken.’ Nu staat er op het menu ook al een Zweeds broodje gevuld met pulled oat en een lasagne met spinazie en ricotta.

Isabel Boerdam noemt ’t Zusje vanwege de deelname aan de Week Zonder Vlees ‘het stoerste restaurant van Nederland.’

Zusje staat in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken op plek 60.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!