Alles over Duurzaamheid

Duurzame horecaondernemers krijgen Groen Genieten-label als beloning

Duurzame horecaondernemers krijgen Groen Genieten-label als beloning

In Groningen worden horecaondernemers uitgedaagd hun bedrijf versneld te verduurzamen. Als beloning krijgen ze daarvoor een keurmerk: het Groen...

Opening Bar Stroom in voormalig zwembad: 'Circulair, verspillingsvrij en plant-based'

Opening Bar Stroom in voormalig zwembad: 'Circulair, verspillingsvrij en plant-based'

Bar Stroom in Rotterdam opent de deuren in de voormalige wildwaterbaan van het Tropicana-zwembad. Gasten kunnen er vanaf 19 april terecht voor lokaal...

Zelfvoorzienend op Pampus: duurzame proeftuin voor de horeca op het eiland

Zelfvoorzienend op Pampus: duurzame proeftuin voor de horeca op het eiland

Het kunstmatige eiland Pampus in het IJmeer voor Amsterdam is onderdeel van de op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkende 'De Stelling van Amsterdam'...

Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond.

Restaurant One* vraagt gasten vooraf menu te kiezen om niets te verspillen

Door de komst van de moestuin is Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond steeds meer over duurzaamheid gaan nadenken. Dat heeft er onder...

Smakelijk én duurzaam: Hoe ijszaak in Apeldoorn het roer omgooide tegen wegwerpplastic

Smakelijk én duurzaam: Hoe ijszaak in Apeldoorn het roer omgooide tegen wegwerpplastic

Nog niet alle ijssalons hebben een goed alternatief gevonden voor de aloude plastic lepel, die sinds juli 2023 verboden is. Hoewel… In Apeldoorn...

Restaurant De Ald Herberch. Ondernemer Bernou de Jong en chefkok Jenny.

Zero waste-menu van D'Ald Herberch: 'Alle overblijfselen worden verwerkt'

D'Ald Herberch in Gaastmeer serveert een 'zero waste'-menu: een maaltijd gemaakt met lokale groenten en fruit die niet de goede vorm hebben, brood...

Zo stap je probleemloos over op elektrische bedrijfswagens

Zo stap je probleemloos over op elektrische bedrijfswagens

Als ondernemer in de horeca wordt een duurzame transportoplossing steeds belangrijker. Zeker met de strengere milieu-eisen die volgend jaar van...

V.l.n.r. Theo Winters (De Timp), Maurits Krabben (Krabbenborg Electrotechniek), Luuk Domhof (De Timp), Casper Scheltinga (Time Shift), Dave Holkenborg (De Timp).

Cateraar De Timp door eigen energie-opslag grotendeels off-grid

De Achterhoekse cateraar De Timp koos de afgelopen jaren nadrukkelijk voor een duurzame route. Het bedrijf is al enige tijd energieneutraal, maar...

Anna De Visser-Amundson

Zo laat je gasten kiezen voor gerechten met gered voedsel of restproducten

Het loont voor horecaondernemers om verspilling in de keuken tegen te gaan. Niet alleen als het gaat om de inkoopkosten, maar ook om duurzamer te...

The Unbound Amsterdam overgenomen door Basecamp Eco-resorts

The Unbound Amsterdam overgenomen door Basecamp Eco-resorts

The Unbound Amsterdam overgenomen door Basecamp Eco-resorts. Het boetiekhotel gaat verder onder de vleugels van Basecamp Eco-resorts. Het management...