Restaurant De Heikamp presenteert eerste maling eigen Nederlandse zomertarwe

Restaurant De Heikamp presenteert eerste maling eigen Nederlandse zomertarwe
Het gouden zakje graan werd overhandigd door Bert van Zijtveld, eigenaar van restaurant De Heikamp in Ruurlo aan Hans Steenbergen, Dutch Cuisine Ambassadeur.

Tijdens de bijeenkomst De Smaak van de Achterhoek in Villa Ruimzicht vond de uitreiking plaats van de Graan Cru Primeur 2025, gevuld met de allereerste maling Nederlandse zomertarwe van De Heikamp.

De Graan Cru Primeur is afkomstig van Nederlandse zomertarwe die wordt verbouwd op de eigen boerderij. Ze zijn het enige restaurant in Nederland dat zelf tarwe teelt. Daarmee benadrukt De Heikamp haar unieke positie in de gastronomie en duurzame landbouw. 

'Met de Graan Cru Primeur willen we consumenten bewust maken van de oorsprong van hun voedsel,' sprak Van Zijtveld tijdens de ceremonie. 'Voor ons is het vanzelfsprekend: de eieren komen van onze buurman, het meel van onze eigen tarwe. Daarmee bakken we de lekkerste pannenkoeken, puur en oorspronkelijk.'

De uitreiking vond plaats in het kader van De Week van Ons Eten, een landelijke campagne die de herkomst van voedsel en de rol van lokale producenten centraal stelt. De keuze om het zakje aan Hans Steenbergen te overhandigen is een erkenning van zijn inzet voor Dutch Cuisine, waar De Heikamp ook aan deelneemt.

Steenbergen prees Van Zijtveld om zijn ondernemerschap: 'Bert maakt daadkrachtige keuzes. Zijn inzet en lef om vol passie en vanzelfsprekendheid als ondernemer de verbinding tussen boer en consument te leggen, zijn bewonderenswaardig. En dat hij deze culinaire uitdaging aangaat als pannenkoekenrestaurant, maakt het des te krachtiger.'

Met de uitreiking van de Graan Cru Primeur én de nominatie van Van Zijtveld voor de Gelderse Waarde-Ring in de categorie Culinaire verbinder, bevestigt De Heikamp haar toewijding aan een toekomstbestendige voedselketen waarin smaak, herkomst en verbinding centraal staan.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.