Jacob Jan Boerma gaat partnerschap aan met Michel Pais voor No Rules

Jacob Jan Boerma gaat partnerschap aan met Michel Pais voor No Rules

Topkok Jacob Jan Boerma opent binnenkort horecazaak No Rules in de Amsterdamse Pijp. Partners in dit nieuwste horeca-avontuur zijn Michel Pais en Bram van Es,van horecabedrijf Unlimited Label. Mede-eigenaar is Benjamin van Roekel. Hij wordt als operationeel manager verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Het Amsterdamse horecabedrijf Unlimited Label van Michel Pais en Bram van Es is onder andere bekend van Vondelpark3, Strandzuid en het voormalige Caffe Esprit. De naam van het nieuwe restaurantconcept is No Rules. Pizza krijgt een prominente plek op de menukaart, maar het wordt zeker géén traditionele pizzeria, stellen de oprichters, zonder dat ze alle details al prijsgeven. De locatie is op het Marie Heinekenplein in de Pijp. De verwachte opening is eind eerste kwartaal 2020. 'Wij zijn nu druk het concept aan het uitwerken en de verbouwing is in volle gang', laat Michel Pais weten.

Over No Rules

Jacob Jan Boerma zei hier eerder over: 'Mijn hele carrière was ik gebonden aan regels. Nu niet meer. Daarom noemen we het concept No Rules.’ Jacob Jan Boerma en Kim Veldman hebben restaurant De Leest ruim 17 jaar gerund. ‘Drie sterren was mijn jongsensdroom. Die heb ik behaald. Er komt een dag dat je moet stoppen als je opereert op dit niveau en voor ons is die dag vandaag aangebroken.’ Het concept No Rules wil hij verder uitrollen naar andere steden. ‘Hierover zijn we in gesprek.'  No Rules zal naast de eerder aangekondigde pizza’s ook vlees- en visgerechten serveren. Zowel lunch als diner. Boerma zei eerder over zijn nieuwe concept: 'Het wordt niet zomaar een pizzazaak’, vertelt Boerma .‘Wij gaan iets met de korst doen wat nog nooit iemand heeft gedaan.’ Het is een concept waarvoor hij werd geïnspireerd door de Spaanse chef-kok Jérôme Quilbeuf, die het Cook Japan Project oprichtte en eigenaar is van pizza restaurant Nonna Maria in Barcelona. Boerma zal zelf niet in de keuken gaat staan van No Rules, zo verduidelijkt hij. Veel tijd zal hij besteden aan zijn consultancy adviesbureau waarin hij zijn expertise deelt met andere bedrijven. ‘Dat doe ik nu ook al. Geef vooral veel advies aan hotels. Mede daarom reis ik in het weekend ook zoveel, zo’n dertig keer per jaar.’ Ook wil het stel ook meer tijd aan hun jonge zoon Senne besteden.