nieuws

Caffe Esprit van Michel Pais sluit deuren

Café 1927

Caffe Esprit van Michel Pais sluit deuren

Caffe Esprit aan het Spui in Amsterdam gaat de deuren sluiten. Eind augustus vertrekt het gelijknamige kledingmerk uit het imposante pand en neemt daarbij noodgedwongen het lunchcafé met zich mee. Exploitant Michel Pais is van plan elders een nieuw concept te starten.

In 1987 vond Caffe Esprit, samen met het gelijknamige kledingmerk, een nieuw thuis in het imposante Afrikahuis aan het Spui. Het lunchcafé was met haar concept een voorloper op de tijd. ‘In 2001 kreeg ik de kans om Caffe Esprit op deze droomlocatie aan het Spui over te nemen. Het is onwijs jammer dat dit tijdperk nu, na 18 jaar, ten einde komt. Met de enorme diversiteit aan mensen die we in die jaren mochten ontvangen kan ik er alleen maar met veel trots op terugkijken’, zegt Michel Pais.

Michel Pais van Unlimited Label

In 2001 werd de exploitatie overgedragen aan Pais van Unlimited Label. Met het groeiend aantal bezoekers in de stad groeide ook de bekendheid van Caffe Esprit als tussenstop tijdens een middag shoppen in de Kalverstraat. Maar ook de huisgemaakte worteltaart, cheesecake en de befaamde clubsandwiches creëerden een vaste schare aan lokale fans.

Na 31 jaar kondigt Esprit Europe de sluiting aan van de winkel en daarmee ook van Caffe Esprit. Het lunchcafé sluit eind augustus haar deuren.

Nieuw concept

Elders opent binnenkort een nieuw concept als het aan Unlimited Label ligt. Het bedrijf is exploitant van verschillende bijzondere horecalocaties zoals Vondelpark3 en Strandzuid.

Met de noodgedwongen sluiting van Caffe Esprit zoeken eigenaren Bram van Es en Michel Pais naar een nieuwe parel in hun portfolio. Geen Caffe Esprit 2.0, maar een – nog onbekend – nieuw concept zal het stokje overnemen.