Nationaal Team kookt op Culinary Olympics in Stuttgart

Nationaal Team kookt op Culinary Olympics in Stuttgart

Nederlandse chefs - waaronder de met een Michelinster bekroonde Dennis van den Beld van Het Roode Koper - koken op 15 en 17 februari op de IKA/Culinary Olympics in Stuttgart. Er staan twee wedstrijden op het programma voor Team-NL.

De twee wedstrijden waaraan het CTTN – Het Culinary Team The Netherlands meedoet zijn Chef’s Table en Restaurant of Nations.

Teamleden

Het CTTN bestaat uit coaches Waldrik Kremer en Bert van Manen. Deelnemende chefs zijn Tom Lamers (De Kromme Dissel, Heelsum), Alfred van Dijk (Het Oude Dykhuys) Dennis van den Beld (Het Roode Koper), Jordy van Ettinger (Aan de Poel, Amstelveen), Jeroen Heemskerk (Huize van Wely) , Damian Moes (Fico, Utrecht), Davy Roord ('t Lansink Hengelo) en Roy van Geel (Kasteel de Wittenburg in Wassenaar).

Op 15 en 17 februari gaan deze chefs stralen in de wedstrijdkeuken. Het team staat onder leiding van Waldrik Kremer en Bert van Manen.

Organisatie wedstrijden

IKA/Culinary Olympics wordt georganiseerd door de Vereniging van de Duitse Koks - Verband der Köche Deutschlands. (VKD) - die internationale kookwedstrijden houdt op het hoogste niveau. Sinds de eerste editie in 1900 wordt eens in de vier jaar deze competitie gehouden.

Deelnemend chef Tom Lamers

De organisatie telt 2.000 chefs en teams van 59 landen over de hele wereld en houdt zich daarbij aan het Olympisch motto #dabeiseinistalles #takingpartiseverything (erbij zijn is alles). Deze slogan is ook terug te vinden in de huidige profielfoto van de deelnemende chefs, zoals hier bij Tom Lamers van De Kromme Dissel.

Culinary Olympics

‘We hebben ons anderhalf jaar voorbereid, zodat we helemaal klaar zijn om in Stuttgart te koken’, zegt Waldrik Kremer. ‘We zijn vooral benieuwd naar de Chef’s Table, waarbij we een zeven gangen menu koken. Deze wedstrijd is in de plaats gekomen van het koud buffet. Dit om de food waste te beperken.’

Tijdens de wedstrijden gaat het CTTN typisch Nederlandse producten gebruiken. ‘En we gaan natuurlijk gewoon voor goud’, voegt Waldrik toe. ‘We weten hoe internationale wedstrijden werken, dus daar kunnen we deze keer weer goed op inspelen.’

Tijdens de wedstrijd 'Restaurant of Nations' op 15 februari zullen de Nederlandse chefs een 3-gangen menu presenteren aan de jury en 110 bezoekers.

De wedstrijd Chef's Table vindt voor Nederland op 17 februari plaats. Tijdens deze wedstrijd kookt het team een 7-gangen menu voor de jury en 12 bezoekers.

In beide rondes neemt Nederland het op tegen Singapore, Zwitserland, Japan, Kroatië, Hong Kong en Cyprus.