Eerste Holiday Inn Express & Suites van Europa komt in Deventer

Eerste Holiday Inn Express & Suites van Europa komt in Deventer

Cycas Hospitality heeft een huurovereenkomst gesloten met Van der Linde Architecten en Ontwikkeling voor een nieuw te bouwen hotel in Deventer. Daar gaat Cycas de eerste Europese vestiging managen van IHG's dubbelconcept Holiday Inn Express & Suites.

Het concept van een Holiday Inn Express aangevuld met suites is al populair in Noord-Amerika en Azië maar in Europa had IHG nog geen vestiging. In Deventer wordt nu een hotel gebouwd met 83 kamers onder de vlag van Holiday Inn Express en 16 suites onder de vlag van Holiday Inn Suites. Opening is gepland begin 2021.

Het hotel wordt gebouwd door Van der Linde aan de rand van Deventer langs de A1. De 16 suites, het eerste extended stay concept in de regio, hebben allemaal een eigen kitchenette maar gasten kunnen ook gebruik maken van onder meer het ontbijt van Holiday Inn Express.

Voor Cycas is dit de vierde locatie in de Benelux en de eerste samenwerking met IHG in deze regio. Het bedrijf specialiseert zich in zowel extended stay als in duo-branded hotels. Zo managet het voor Marriott in de Amsterdamse Houthavens bijvoorbeeld een combinatie van Moxy en Residence Inn.

‘IHG en Cycas hebben delen een lange geschiedenis’, zegt Willemijn Geels, vice president development Europe voor IHG. ‘We werken al lang samen en hebben eerder merken geïntroduceerd op de Europese markt en eerder duo-branded properties gerealiseerd. Voor ons is Cycas de logische partner om nu ook de combinatie van Holiday Inn Express & Suites naar Europa te brengen.’