CitizenM opent vierde hotel in Parijs

CitizenM opent vierde hotel in Parijs

De van oorsprong Nederlandse keten citizenM opent eind dit jaar een vierde hotel in Parijs, aan de bekendste straat van de stad: de Champs-Élysées. Het hotel krijgt 151 kamers.

Deze vestiging, die in december 2020 de deuren opent, wordt het vierde citizenM hotel in Parijs, na Paris Charles de Gaulle, La Défense en Gare de Lyon.

CitizenM positioneert zich als hotelmerk met betaalbare luxe en hedendaagse technologie. Zo beginnen kamerprijzen van het nieuwe hotel in hartje Parijs bij 100 euro, kunnen gasten zelf inchecken en ligt op elke kamer een tablet waarmee temperatuur, gordijnen, verlichting en in-room entertainment kan worden bediend.

Interieur

In samenwerking met de voorkeurspartner van citizenM en het architectenbureau Concrete Amsterdam, wordt een bestaand pand momenteel verbouwd tot een tech-savvy citizenM hotel met 151 kamers. Op de tweede verdieping wordt de citizenM zitkamer voorzien van kunst, meubilair van Vitra en canteenM. De bar en het eetgedeelte van canteenM lopen door naar een terras met meubilair in bistrostijl en loungebedden.

Op de achtste verdieping komen twee buitenruimten: een groene binnenplaats en een terras met uitzicht op de Champs-Élysées en de Eiffeltoren daarachter.

Toekomstgericht

CitizenM wil groeien. Dankzij de interessante waardepropositie (hoge winstgevendheid per vierkante meter) kan het merk hotels openen op populaire locaties in steden die moeilijk toegankelijk zijn voor nieuwe ketens.

In Europa zijn Londen, Parijs, Milaan, Rome, Dublin, München, Hamburg, Frankfurt, Stockholm, Kopenhagen en Barcelona de voornaamste steden om nieuwe hotels te starten.  In 2020 opent citizenM verder nog hotels in Seattle, Washington DC en Genève.