De Loohoeve: 'We overleven, bezorging dekt vaste kosten'

De Loohoeve: 'We overleven, bezorging dekt vaste kosten'

Marleen en Jeroen Brouwer van sterrestaurant De Loohoeve in Schoonloo gaan ook maaltijden uitleveren in Groningen en in Assen. 'We zijn gezond en doen ons stinkende best om deze crisis zakelijk ook goed door te komen,' stelt Jeroen Brouwer.

‘We zijn heel blij dat gasten De Loohoeve steunen door de maaltijden (35 euro voor drie gangen) voor thuis te bestellen. Ze kunnen ze afhalen in Schoonloo en we bezorgen in een straal van 18 km rondom ons restaurant. Vanaf komende donderdag 23 april gaan we ook leveren in Assen en Groningen.’

‘Het gaat om makkelijk bereikbare parkeerplaatsen direct aan de A28 en de A7, waar gasten binnen een tijdsbestek van een half uur op vrijdag en zaterdag hun bestelling kunnen afhalen. Van donderdag tot en met zondag kan afgehaald worden bij ons restaurant in Schoonloo.’

'Niet stilzitten'

Marleen Brouwer: ‘Stilzitten is niets voor ons en we wilden er alles aan doen om ons bedrijf te behouden. Inmiddels hebben we vijf weken maaltijden voor thuis gemaakt en met succes.’

Jeroen weer: ‘Consumenten moet de maaltijden vooraf bestellen, betalen met iDeal en op de afhaalpunten zetten wij de tasjes in de kofferbak. Geheel contactloos dus.’

Bedrijf overeind houden

‘Het bezorgen van maaltijden houdt ons bedrijf momenteel staande. En daar zijn we dankbaar voor. We hebben een groot pand in Schoonloo waaraan we in 2019 veel onderhoud hebben gedaan. Daarnaast hadden we een buffertje voor de winter omdat dat niet onze beste periode is. De agenda voor het restaurant was lekker vol dit voorjaar! Goede vooruitzichten! En dan moet je opeens je deuren sluiten... We hebben snel geschakeld en besloten menu’s te gaan leveren. Dit doen we koud en gasten hoeven het hoofdgerecht alleen nog maar op te warmen. Heel eenvoudig. Iedereen kan het. Meestal is het gestoofd vlees.’

De Loohoeve is op sommige dagen compleet ‘uitverkocht’. ‘Omdat we maximaal 100 menu’s per dag aan kunnen vanuit de keuken. Ook gezien de afstand tot elkaar die we in de keuken moeten bewaren. We zien dat dezelfde mensen vaker bestellen en dat is heel fijn. Ook vouchers worden nog regelmatig gekocht en bij elke bestelling zit ook een tegoedbon van 25 euro die straks in het restaurant besteed kan worden.

Dagvers en verpakken

Marleen en Jeroen en hun team bereiden alles dagvers. We verpakken de gerechten met zo min mogelijk plastic; we werken veel met karton en bamboe. Gasten krijgen natuurlijk best wat verschillende bakjes. Maar dat is niet te vermijden.’

Heropenen met 1,5 meter?

Jeroen Brouwer kan nog niets zeggen over heropening van De Loohoeve. 'We hebben nagedacht over 1,5 meter afstand tussen gasten. Ons pand is groot genoeg en we kunnen ook tafels plaatsen in de ontbijtruimte. Maar ik zie het nog niet zitten dat gasten zelf wijn in moeten schenken bijvoorbeeld. Ik heb het voor nu even geblokt in mijn hoofd en wacht af wat de minister-president zegt vanavond, dinsdag 21 april.'