Merlet: 900 maaltijden met oude jeeps naar gasten op 5 mei

Merlet: 900 maaltijden met oude jeeps naar gasten op 5 mei

Restaurants in Bergen en Schoorl bundelen op 5 mei kun krachten en verzorgen samen een Bevrijdingsdag-project. Naast sterrestaurant Merlet doen ook Bistronomie & Traiteur 't Parkje en Fabels Eten & Drinken mee.

Martin van Bourgonje, mede-eigenaar van Merlet, legt het project uit. ‘We willen 75 jaar vrijheid vieren. Mensen blijven thuis dit jaar, maar wij komen naar ze toe! Samen met collega’s van Fabels eten en drinken en Bistronomie ’t Parkje hebben we een maaltijdbox samengesteld van 3 gangen, voor twee personen. De kosten zijn 50 euro per box.’ Het project is met 900 verkochten maaltijden geheel uitverkocht.

Vanaf 6 mei gaat Merlet overigens ook take away en delivery maaltijden verzorgen. Eind april heropende het hotel-restaurant weer. 

Bevrijdingsmaaltijden op 5 mei

Deze 3-gangen bevrijdingsbox wordt 5 mei bij de mensen thuis in Bergen afgeleverd met twintig jeeps uit de Tweede Wereldoorlog door Jeep Groep Bergen.

De restaurants geven daarnaast 75 boxen voor 150 personen aan oudere inwoners van Bergen en Schoorl. Allemaal mensen tussen de 80 en 90 jaar.

Chefs van de Bevrijdingsbox
Remco Tensen van Bistronomie ‘t Parkje is verantwoordelijk voor het voorgerecht, Jonathan Zandbergen en Mattijs Kaptein van Merlet voor het hoofdgerecht en Patrick van de Wel van Fabels Eten & Drinken verzorgt het dessert.

Twintig jeeps in colonne

‘De 20 Jeeps worden in colonne bevoorraad vanaf restaurant Fabels in Bergen. De jeeps rijden de hele dag door Bergen en Schoorl om vele inwoners van Bergen van een maaltijd te voorzien. We zijn inmiddels helemaal uitverkocht en gaan 900 maaltijden rondbrengen.’

Het delivery-evenement zal op 5 mei om 9.30 starten bij de  Ruïnekerk in Bergen. Gemeente Bergen heeft gezorgd voor verkeersregelaars en handhavers om ervoor te zorgen dat er geen mensen bij de Jeeps kunnen komen. De rijders zijn verzocht in de Jeep te blijven. Ze rijden voor, worden geladen en gaan dan weer verder.’

‘Het zal een bijzonder gezicht zijn om de jeeps In grote getale door Bergen te zien rijden en hiermee wil de organisatie ook iedereen in Bergen een bevrijdingsgevoel geven.’

‘Uiteraard is over alles nagedacht om de veiligheid en coronamaatregelen in acht te nemen,’ zo besluit Martin van Bourgonje . Hij is mede-eigenaar van hotel-restaurant Merlet in Schoorl. Hij heropende zijn zaak na de coronamaatregelen weer op 24 april.