Moshik Roth van sterrenrestaurant &moshik sluit de deuren

Moshik Roth van sterrenrestaurant &moshik sluit de deuren

'De wereld is aangetast door het Corona-virus en daarom heeft &moshik besloten haar deuren permanent te sluiten. We hebben spijt van deze stap, maar de huidige realiteit dwingt ons daartoe', zo luidt de korte verklaring van tweesterrenchef Moshik Roth en zijn team op de website.

'Ik ben een slachtoffer van corona. Ik heb altijd gewerkt met de beste mensen en beste leveranciers, maar het ging niet meer', zo laat de tweesterrenchef Moshik Roth weten aan De Telegraaf. 'Maar ik kom terug. Ik hoop op termijn een nieuw restaurant te beginnen, maar ga nu rustig kijken hoe dat vorm gegeven kan worden. De hoofdinspecteur van Michelin heeft mij gebeld en alle collega-topchefs. Iedereen wenst me sterkte.'

Over Moshik Roth

&moshik is gevestigd aan de Oosterdokskade op het Oosterdokseiland. Het restaurant bezit sinds 2013 twee Michelinsterren. Moshik Roth kookte voorheen twee sterren voor Brouwerskolkje in Overveen.

Moshik Roth

Van &Samhoud places naar &Moshik

Volgens dagblad De Telegraaf was Roth op zoek naar nieuwe financiers, nadat Salem Samhoud zich als financier zou hebben teruggetrokken. Het coronavirus zou de nekslag zijn geweest voor het restaurant. In november 2017 maakte het restaurant bekend verder te gaan onder de naam &moshik. Ruim vijf jaar na de opening ging het tweesterrenrestaurant &samhoud places in Amsterdam verder onder de naam &moshik. Deze nieuwe naam was enerzijds een gevolg van de exponentiële groei van &samhoud en de wens om meer onderscheid te willen aanbrengen aan de merken en diensten van de &samhoud groep, anderzijds zou Salem Samhoud de nieuwe naam als een eerbetoon aan Moshik Roth hebben gezien, zo werd toen als reden genoemd.

Het restaurant kreeg toen tevens een nieuwe uitstraling.  ‘Het neemt je letterlijk mee in het extravagante, creatieve brein van chef Moshik Roth’, zo meldde het restaurant. ‘De puurheid van smaken en ingrediënten die hij in zijn hoofd samenbrengt en zijn culinaire reizen, lopen over in de ambiance en het interieur van het restaurant. Zijn signatuur-gerechten zijn een inspiratiebron geweest voor de ongedwongen en karakteristieke charme van het restaurant. Door het creëren van meerdere ruimtes ontstaat een intiemere setting en biedt het restaurant plek aan meer gasten.’

&moshik is het tweede restaurant dat is bekroond door Michelin dat de deuren sluit sinds de coronacrisis. Sterrestaurant van Niven Kunz – Restaurant Niven –  in Rijswijk werd in april failliet verklaard.