Bier&cO lanceert filmpjes voor horecaondernemer om gast te informeren

Bier&cO lanceert filmpjes voor horecaondernemer om gast te informeren

Nu de horeca langzaamaan de deuren weer openen mag, wordt de behoefte aan het juist informeren van bierminnende consumenten belangrijk. Bier&cO biedt daarom, middels filmpjes horecaondernemers en hun medewerkers hierbij een helpende hand.

In een speciale YouTube-playlist heeft Bier&cO 23 filmpjes bijeengebracht, die maximaal dertien minuten duren.

Naast de achttien meest voorkomende biersoorten komen de vier basisingrediënten van bier en een ‘Tip van Rick’ over glasverzorging aan bod. Op deze pagina zijn alle afleveringen overzichtelijk gepresenteerd, en hier kunnen deze in de gewenste volgorde, wanneer het de gebruiker uitkomt, worden bekeken.

Bierambassadeur Rick Kempen: 'Elke bierliefhebber, en zeker zij die professioneel met bier bezig zijn in de horeca, slijterij of supermarkt, zou best eens wat meer over bier mogen weten. Voor de meest populaire alcoholhoudende drank door mensen gemaakt, weten we er vaak maar bitter weinig vanaf.'

Bieren proeven en bestellen

'Wat maakt een pils een pils, wat is het verschil tussen een witbier en een Weizen? Hoe werken water, mout, hop en gist op elkaar in - en hoe dragen ze bij aan de smaak?

Amsterdam - Rick Kempen van Bier&Co. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN
Rick Kempen.

Waar komt bockbier vandaan, en hoort dat geitenbokje op het etiket? Porter, stout, sour ale, saison - hoe dan?! Hoe voorkom ik dat mijn kostelijke bier op het allerlaatste moment wordt vernacheld en het schuim als een mislukte soufflé in elkaar zakt? Op al die vragen geef ik antwoord.'

Wie de geproefde en besproken bieren zelf wil proeven kan deze gemakkelijk online bestellen bij Bierenzo.nl Deze webwinkel is toegankelijk voor particulieren en bierprofessionals.