Roland Peijnenburg stopt bij sterrestaurant De Zwaan

Roland Peijnenburg stopt bij sterrestaurant De Zwaan
Roland Peijnenburg, Mariëlle Vink en Carlo Chantrel

Roland Peijnenburg (57) draagt sterrestaurant De Zwaan en Bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur over aan zijn chef en maître-sommelier.

Roland Peijnenburg (1962) heeft besloten na 30 jaar – waarvan 26 in bezit van een Michelinster – plaats te maken voor de nieuwe generatie. Peijnenburg: ‘Ik heb prachtige avonturen meegemaakt bij De Zwaan, hartstikke veel geleerd, triomfen behaald, keihard gewerkt en iedere dag weer genoten van het voorrecht zoveel gasten op zo’n hoog niveau culinair te verwennen.’

Hij gaat nog even verder: ‘Maar mooi is mooi, ik heb zin in nieuwe avonturen, nieuwe ondernemingen met mijn eigen bedrijf rolandpeijnenburg.nl. Ik ga me dus zeker niet vervelen. En maak met een trots gevoel plaats voor de nieuwe generatie om verse energie in dit heerlijk warme nest stoppen.’ Peijnenburg wist elk jaar het nieuws te halen met een bijzondere levering van de eerste asperges. Ze kwamen al eens met een drone, raceauto en parachute.

Nieuwe eigenaren sterrestaurant De Zwaan

Per 1 juli mogen chef Carlo Chantrel en maître-sommelier Mariëlle Vink zich de nieuwe eigenaren van Restaurant De Zwaan en Bistro Het Lelijke Eendje noemen. Een duo dat al een aantal jaar op topniveau samenwerkt in Etten-Leur.

Peijnenburg naam het restaurant in 1991 van zijn vader. Sinds 2012 heeft Roland er een nieuwe activiteit bij: RolandPeijnenburg.nl voor het geven van adviezen, lezingen, moderator- en dagvoorzitterschap.

Verjongingskuur voor De Zwaan

Chantrel en Vink zetten tot 1 september de restaurants voort op het culinaire topniveau dat gasten gewend zijn. Daarna zullen de restaurants een verjongingskuur ondergaan,

‘Vernieuwend, vooruitstrevend en met het oog op kwaliteit, zullen er grote veranderingen plaats gaan vinden. De privé-kunstcollectie zal vervangen worden door een stijlvol eigentijds interieur, met daarbij een soortgelijk menu en een wijnkaart met zeer betaalbare schatten.’

Afscheid Roland Peijnenburg

Om het afscheid van Roland Peijnenburg te vieren serveren de nieuwe horecaondernemers de komende maand een speciaal menu met favorieten van Roland. In de maand juni gaat De Zwaan ook voor diner op zondag open.