Leden Alliance Gastronomique koken voor het goede doel

Leden Alliance Gastronomique koken voor het goede doel

Het jaarlijkse Benefietgala van Alliance Gastronomique staat in 2023 in het teken van zeldzame kankers. Maandag 18 september verzorgen de bij de restaurantvereniging aangesloten leden een diner bij Paleis het Loo in Apeldoorn. De opbrengsten worden gebruikt voor onderzoek.

De bij Alliance Gastronomique aangesloten chefs zetten zich tijdens het Benefietgala in voor onderzoek naar zeldzame soort kanker, omdat deze moeilijker op te sporen zijn, er minder behandelmogelijkheden zijn en er minder onderzoek naar wordt gedaan.

Onderzoek naar zeldzame kankers

De drie goede doelen zijn Onderzoek Zeldzame Kankers, Patiëntenvereniging Speekselklierkanker en Radboud Oncologie Fonds.

Veiling en loterij

Naast een vijfgangendiner inclusief ontvangst met champagne en amuses zijn er optredens, een veiling en loterij en aan after party met dj en cocktails. Verder zijn er sprekers en wordt de avond gepresenteerd door Erik de Zwart.

Oudste samenwerkingsverband van Europa

Alliance Gastronomique bestaat 55 jaar en is daarmee het langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants in Europa. De 38 aangesloten restaurants zijn actief in Nederland en België.