Alliance Gastronomique verwelkomt sterrestaurant als nieuw lid

Alliance Gastronomique verwelkomt sterrestaurant als nieuw lid

Restaurant Rijnzicht* in Doornenburg heeft zich per 1 januari 2023 aangesloten bij de Alliance Gastronomique. Hiermee komt het aantal aangesloten restaurants in Nederland op 33.

Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants, Alliance Gastronomique, heet met Restaurant Rijnzicht* in Doornenburg het 39e lid welkom. Van die 39 leden bevinden zich er 33 in Nederland en 6 in België.

Restaurant Rijnzicht is sinds december 2018 in het bezit van een Michelinster en werd in diezelfde maand ook uitgeroepen tot Ontdekking van het Jaar door GaultMillau. Restaurant Rijnzicht wordt gerund door Carolien van der Velde en Mike Cornelissen, de vierde generatie van de familie Cornelissen. Mike nam in 2018 met broer Jim het restaurant over van hun ouders.

Restaurant Rijnzicht is tijdens de eindejaarsbijeenkomst van Alliance Gastronomique eind november geïnaugureerd en draagt het Alliance-schild op de gevel. ‘Ik ben er trots op om dit jaar weer een nieuw restaurant bij de Alliance Gastronomique aan te laten sluiten’, aldus voorzitter Gerard Wollerich.

De Alliance Gastronomique ontwikkelde zich de afgelopen 55 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De betrokken restaurateurs bieden een constante topkwaliteit. Niet zelden hebben de chefs van nu zich de afgelopen jaren in deze ambiance kunnen bekwamen in hun vak.