Eén locatie HappyHappyJoyJoy failliet door strikte huurbaas

Eén locatie HappyHappyJoyJoy failliet door strikte huurbaas
Vestiging HappyHappyJoyJoy in Zuid

De vestiging van restaurant HappyHappyJoyJoy aan de Oostelijke Handelskade 4 (Panama) is failliet. De overige vier locaties (West, Zuid, Downtown en Zuidas) blijven open. De coronacrisis ligt ten grondslag aan dit faillissement.

‘We hebben er alles aan gedaan om HappyHappyJoyJoy Oost te kunnen behouden, maar de impact van de corona crisis kunnen wij met geen mogelijkheid aan. We hebben verschillende gesprekken gehad met de pandeigenaar om te kijken naar huurvermindering om deze zware periode door te kunnen komen. Dit is helaas niet gelukt waardoor de kosten simpel weg te hoog zijn. Onze buffer is op…,’ deelt het restaurant op Facebook.

Pandeigenaar

De pandeigenaar is Nedstede van Michael van de Kuit. HappyHappyJoyJoy is eigendom van IQ Creative van grondlegger Bert van der Leden. Voorheen was ook chef Julius Jaspers betrokken bij de formule. Deze banden werden verbroken in 2018.

In april 2016 kwam het restaurant naar het gebouw van Panama; een ‘kopie’ van de eerste locatie, in Amsterdam West aan de Bilderdijkstraat. De vierkante meters aan de Oostelijke Handelskade vier werden daarvoor ingenomen door restaurant Mercat, ook van IQ

Het faillissement ligt nu bij de curator, P.C. Nieuwenhuizen.

Pijn

Executive chef Joost de Bruijn deelt het bericht. ‘Met pijn in ons hart moeten we jullie vermelden dat wij het hoofdstuk van Oost moeten sluiten. Wij hebben nog nooit voor zo’n moeilijke keuze gestaan als vandaag. Dit omdat wij in al die jaren al onze liefde hebben gestopt in Happyhappyjoyjoy Oost.’

‘De zomer is ons moment om de zware tijd in de wintermaanden tegen te gaan, echter kwam toen de crisis er precies in. We willen jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie onvoorwaardelijke steun en alle Happy momenten die we samen hebben gehad. Gelukkig hebben wij nog 4 Happy's in ons mooie Amsterdam. Wij hopen jullie daar te ontvangen.’

Meer faillissementen door corona

Naast Restaurant HappyhappyJoyJoy gingen ook Restaurant Hermitage (geen NOW steun) en restaurant de Koperen Ketel aan de Amstel in Amsterdam failliet.

In Rotterdam kwam er een einde aan hotel Stroom van Edwin van der Meijde.  Ook Hotel Spaander in Volendam is failliet net als Restaurant Samhoud** (Moshik Roth) in Amsterdam en Restaurant Niven in Rijswijk en Restaurant Boas in Deventer.

Afgelopen weken stopten ook Hotel 't Heuveltje in Beek, Hotel de Haas in Elburg en Hotel de Valk in Valkenswaard. Ook deze drie logies vertrekkers zijn failliet verklaard. Ook horeca uitzendbureau Mise en Place ging failliet. De activiteiten van het bedrijf zijn inmiddels overgenomen.