Ad Janssen stopt met hotel-restaurant in Dordrecht

Ad Janssen stopt met hotel-restaurant in Dordrecht

Ad Janssen stopt met zijn hotel-restaurant Bellevue Groothoofd in Dordrecht. De coronacrisis heeft Janssen hard geraakt, zo zegt hij zelf.

SVH Meesterkok Ad Janssen maakt het nieuws zelf bekend op social media. ‘Helaas heb ik moeten besluiten om de deuren van Bellevue Groothoofd Hotel culinair in Dordrecht te sluiten. Wegens bedrijfseconomische redenen is het onmogelijk geworden om ons bedrijf weer te openen voor gasten. De corona periode heeft ons hard geraakt en was de druppel.’

Janssen vervolgt op social media: ‘We hoeven velen van u niet te vertellen hoe wij ons daarbij voelen en wat dat met ons doet.’

Pandeigenaar Rob Puper gaat op zoek naar een ander exploitant voor het hotel-restaurant in Dordrecht. ‘Het is een prachtig pand op een fantastische locatie aan het water. Ik verwacht wel dat er een andere exploitant gevonden zal worden. Wellicht wat we er even op moeten wachten, dat wel. Puper beseft hoeveel effect corona heeft op de horeca en noemt het stoppen van Bellevue ‘heel jammer.’

Bellevue Groothoofd failliet verklaard
De rechtbank in Rotterdam heeft op 17 juni 2020 Bellevue Groothoofd hotel culinair failliet verklaard. Curator is J.M. De Koning.

Kasteel van Rhoon blijft open

Janssen gaat zich focussen op zijn andere bedrijven: Het Kasteel van Rhoon, Het Wapen van Rhoon, Museumrestaurant Art & Dining, LKKR in Rhoon, Kookstudio het Oude Regthuys en GasteRhoon catering.

Ad Janssen opende in 2010 de deuren van het huidige hotel en restaurant Bellevue, nadat het jarenlang leegstond. Vorig jaar – 2019 – werd het restaurant nog gerestyled. Restaurant Blanc en Steads & Chardonnay in het pand werden omgevormd tot één zaak: Resto Bellevue. Bellevue heeft naast dit restaurant ook elf hotelkamers, een café, twee zalen en een private dining ruimte.

Ad Janssen

Ad Janssen schreef kookboeken, rubrieken in kranten en tijdschriften en verscheen tien jaar lang als televisiekok op televisie. In 2011 werd hij gekozen tot de Meest Markante Horeca-ondernemer van Nederland.

Corona treft horeca

Bellevue is zeker niet het enige bedrijf dat stopt of failliet gaat door de coronacrisis. Een van de vier locaties van HappyhappyJoyJoy (geen medewerking pandeigenaar) in Amsterdam is failliet, net als Restaurant Hermitage (geen NOW steun) en restaurant de Koperen Ketel aan de Amstel in Amsterdam failliet.

In Rotterdam kwam er een einde aan hotel Stroom van Edwin van der Meijde. Ook Hotel Spaander in Volendam is failliet net als Restaurant Samhoud** (Moshik Roth) in Amsterdam en Restaurant Niven in Rijswijk en Restaurant Boas in Deventer.

Afgelopen weken stopten ook Hotel 't Heuveltje in Beek, Hotel de Haas in Elburg en Hotel de Valk in Valkenswaard. Ook deze drie logies vertrekkers zijn failliet verklaard. Ook horeca uitzendbureau Mise en Place ging failliet. De activiteiten van het bedrijf zijn inmiddels overgenomen. Cafe Obelix van Wolter de Weerd in Assen stopt ook, faillisssement werd uitgesproken over Restaurant KOM in Leeuwarden. Dit bedrijf bestond nog maar een jaar en had niet voldoende reserves om de coronacrisis het hoofd te bieden. Ook de exploitant van hotel-restaurant De Koppelpaarden in het Gelderse Lichtenvoorde is vanwege corona gestopt met de zaak. Gezocht wordt naar een nieuwe huurder.