nieuws

Ad Janssen Meest Markante Horecaondernemer

Horeca

Ad Janssen is verkozen tot de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2011. Janssen won van Franklin van Reem en Dick Soek, de twee andere, door de jury genomineerden van de dertien regionale winnaars.

Ad Janssen Meest Markante Horecaondernemer

Dat werd dinsdag 11 januari bekendgemaakt tijdens het gala van KHN op de Horecava in Amsterdam. Janssen ontving tijdens de feestelijke avond de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Loek Hermans, voorzitter MKB-Nederland. Het publiek kon stemmen op de drie genomineerden.

Ad Janssen werd eerder al verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland. Hij werd één van de drie genomineerden omdat hij een ‘gepassioneerde duizendpoot’ is, aldus de jury. ‘Een kok in hart en nieren die afgelopen jaar drie zaken opende ondanks de recessie’, aldus de jury op KHN.nl

Janssen was eigenaar van twee uitgeverijen die verschillende horecagerelateerde bladen uitgaven, was de drijvende kracht achter Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, zat in het bestuur van Euro-Toques, organiseerde verschillende vakbeurzen waaronder de European Fine Food Fair en was tien jaar lang in verschillende kookprogramma’s te zien op televisie.

Ondertussen bouwde hij een horeca-imperium op. Hij is eigenaar van Het Kasteel van Rhoon, Biggo Restaurant, kookstudio Het Oude Regthuys, Het Wapen van Rhoon, Art & Dining in het Dordrechts Museum, kookstudio St. Jacobs Kapel, de Taartarchitect, van Ja tot Z Weddingplanners en Sweet and Salty.

De tweejaarlijkse verkiezing Meest Markante Horecaondernemer is een samenwerking van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Horeca Entree.

Reageer op dit artikel