Ammonite Amsterdam omgebouwd tot Radisson Hotel & Suites

Ammonite Amsterdam omgebouwd tot Radisson Hotel & Suites

Cycas Hospitality heeft een overeenkomst getekend met Radisson Hotel Group en vastgoedeigenaar ECHO Partners om in Amsterdam-Zuid het Ammonite hotel om te bouwen tot het eerste extended stay hotel van Radisson in West-Europa: Radisson Hotel & Suites Amsterdam Zuid.

Het 227 suites tellende appartementenhotel Radisson Hotel & Suites Amsterdam Zuid opent begin 2021 in Amstelveen, in wat nu nog Ammonite Hotel Amsterdam is. Dat hotel werd vorig jaar voor 40 miljoen euro gekocht door ECHO. Ammonite is sinds de horecasluiting half maart al dicht.

Het hotel aan het water heeft 10 verdiepingen en beschikt over een gym, een eigen parkeergarage met 70 plekken, een bar en een restaurant met terras. Alle studio’s hebben één of twee bedden en een volledig uitgeruste keuken.

Radisson Hotel & Suites Amsterdam Zuid wordt het 54e serviced apartmenthotel van Radisson Hotel Group in de EMEA regio, maar is de eerste in West-Europa.

Voor Cycas is het de eerste samenwerking met Radisson. In Amsterdam heeft de managementgroep al wel Moxy Houthavens en Residence Inn. Deze twee hotels, beiden merken van InterContinental Hotels Group (IHG), delen een gebouw. Ook tekende Cycas begin dit jaar een overeenkomst met IHG voor de eerste Europese vestiging dubbelconcept Holiday Inn Express & Suites, in Deventer.

ECHO Partners is nieuw in Nederland, dit wordt wel het vierde hotel van het Zwitserse investeringsfonds. De naam ECHO staat voor European Continental Hotel Opportunities. Het fonds richt zich primair op hotels op A-locaties in Europese steden van tussen de 10 en 70 miljoen euro.