Proeflokaal '1870' Alfa Brouwerij feestelijk heropend 

Proeflokaal '1870' Alfa Brouwerij feestelijk heropend 

De Alfa Brouwerij in Schinnen heeft op vrijdag 7 augustus 2020 de officiële opening van het vernieuwde proeflokaal gevierd.

Volledig in stijl van het jaar 1870. De aanwezige pers en relaties maakten op de zonovergoten middag kennis met het heropende ‘Meens Bier proeflokaal’. Uiteraard vloeide het bier rijkelijk. Het bier dat al meer dan 150 jaar wordt gebrouwen door de onafhankelijke familiebrouwerij in het gehucht Thull.

Veel symboliek

Het vaandel van de Thullse schutterij anno 1887 prijkte voorop in de parade. Samen met een delegatie schutters zorgde dit voor een feestelijke opening. Symbolisch werd ook het eerste houten biervat aangeboden aan de familie Meens. Traditiegetrouw gebracht op een paardenspan met wagen. Na het welkomstwoord en de gebedsdienst van deken Honings, werd de officiële opening ‘Anstich’ ingeluid; de koperen tapkraan werd immers ceremonieel in het houten biervat geslagen.

Alfa Brouwerij

Harry Meens (vierde generatie), Michelle, Martijn en Charlotte Meens (vijfde generatie) kijken met een tevreden blik terug op de opening. 'Wij als familiebrouwers willen zorgen voor cohesie in de maatschappij. Bier zorgt voor verbinding en verbroedering. Samen zijn onder het genot van een perfect glas bier, het allerbelangrijkste in het leven.'

Rondleidingen

In de toekomst starten de rondleidingen door de brouwerij vanuit het ‘Meens Bier’ proeflokaal. Er zal niet alleen letterlijk geproefd worden aan onze bieren, maar ook aan tradities, bourgondische sfeer en typische Limburgse hartelijkheid. We maken een tijdreis naar de oorsprong van Alfa Bier in 1870. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering de standaard. Met de meest innovatieve technieken heeft de brouwerij haar proeflokaal klaar voor de toekomst!