A&O Hostels benoemt 'social distancing experts'

A&O Hostels benoemt 'social distancing experts'

Budget hostelketen, A&O Hostels, heeft een initiatief gelanceerd waarbij in alle Europese vestigingen 'social distancing experts' zijn aangesteld.

Deze specialisten zorgen ervoor dat de gasten veilig en met een gerust gevoel de omgeving kunnen verkennen. Bovendien geven de experts tips voor unieke plekken en ervaringen waar de bezoeker gemakkelijk de drukte kan vermijden.

Met behulp van hun eigen voorkennis hebben de specialisten elk een lijst opgesteld met de beste plekken in hun steden waar sociale afstand kan worden genomen. De specialisten op het gebied van ‘social distancing’ zijn werkzaam bij de receptie van elk hostel en staan de gasten gedurende hun hele verblijf ter beschikking om informatie te delen. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt aan de hand van heropeningen van locaties en geüpdatete programma’s.

Picknickplekken en openluchtconcerten

De lijsten bevatten een overvloed aan plekken en activiteiten, zoals wandelpaden buiten de bruisende stadscentra - inclusief de botanische tuinen in Keulen - de minder bekende fietsroutes, afgelegen picknickplaatsen en zelfs de beste locaties om de zon te zien ondergaan. Voor cultuurliefhebbers hebben de specialisten historische bezienswaardigheden en de beste musea opgenomen waar vanwege grootte of faciliteiten genoeg afstand gehouden kan worden, met daarbij suggesties voor de beste bezoektijden. De specialisten delen ook verborgen parels: coffeeshops zoals Mary's Coffee Club in München, de niet-toeristische restaurants, drink- en dansplekken waar voldoende maatregelen zijn getroffen en locaties waar intieme (openlucht) muziekoptredens gegeven worden.

Phillip Winter, chief marketing officer: 'We wilden een initiatief lanceren dat de gastervaring zou verbeteren en waarbij onze medewerkers hun inzichten, die van onschatbare waarde zijn, kunnen delen. Begrijpelijkerwijs kan het idee van een citytrip overweldigend lijken na maanden van lockdown, dus we hebben specialisten aangesteld die de gasten gerust kunnen stellen zodat ze elke stad veilig, zonder drukte en buiten de gebaande paden kunnen verkennen'.

Uitgebreid hygiëne- en veiligheidsconcept

Gasten kunnen zich ook gerustgesteld voelen door a&o's uitgebreide hygiëne- en veiligheidsprotocol dat van kracht is in alle hostels: Plexiglas schermen die de gasten scheiden van het personeel, desinfectiestations in alle openbare ruimtes, verplichte maskers voor medewerkers, contactloze waterkranen, tussendeuren die permanent openstaan om onnodig contact te vermijden en een afstand van 1,5 meter tussen alle stoelen in de eetzalen en lobby. Daarnaast is het in de meeste hostels mogelijk om contactloos in- en uit te checken en heeft elke kamer zijn eigen privébadkamer.

A&O Hostels

A&O Hostels is in 2000 opgericht door Oliver Winter en heeft 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije). Nieuwe openingen in Kopenhagen en Boedapest zijn gepland voor 2020. De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizenden, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe.