Nieuwe general manager voor Amrâth Kurhaus

Nieuwe general manager voor Amrâth Kurhaus

Grand hotel Amrâth Kurhaus heeft per 1 augustus 2020 een nieuwe manager: Roxana Tajvar, die al sinds 2017 nauw betrokken is bij de operationele bedrijfsvoering van het hotel. Tajvar was sinds maart dit jaar al operations manager van het hotel.

Roxana Tajvar neemt het stokje over van Anke Dortmans-Van den Oever, die zich als zelfstandige gaat bezighouden met consultancy in de hospitality.

Tajvar werd geboren in Iran maar woont al 27 jaar in Nederland. In 2008 voltooide ze haar opleiding Horecaondernemer/- manager aan het ROC van Leiderdorp. Ter afronding van haar opleiding liep ze  stage bij het Radisson Blu Astrid hotel in Antwerpen, waar ze aansluitend een vaste aanstelling kreeg en 9 jaar werkte. In die periode volgde ze een Business School program in Sint-Petersburg Rusland, hiermee certificeerde zij zich als gastvrijheidstrainer.

Sinds 2017 werkt Roxana Tajvar in Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Eerst als assistant front office manager, waarna ze binnen korte tijd doorgroeide naar achtereenvolgens de functies van front office manager en rooms divison manager.

Vanaf maart 2020 bekleedde Tajvar de functie van director of operations, waarin ze haar ervaring naar een hoger niveau bracht door de covid 19-uitdagingen waaraan het hotel werd blootgesteld. Per 1 augustus 2020 is ze de nieuwe general manager van het Scheveningse hotel.

Tajvar zegt dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat Amrâth Hôtels haar heeft gegeven. ‘Ik ben enorm gedreven om grand hotel Amrâth Kurhaus naar het hoogst denkbare serviceniveau te brengen. Hiervoor gaan we eerst terug naar de basis met als doelstelling iedereen vanuit hier naar een 5 sterren-plus mindset te brengen, waar onze gasten niet omheen kunnen. Met mijn ervaring als gastvrijheidstrainer zet ik hoog in op dit onderwerp. Daarnaast zijn er nieuwe ontwikkelingen waarmee wij ons kwalitatief meer kunnen onderscheiden. Ik ga mij concentreren op het optimaal inzetten van mensen en middelen om onze gasten het ultieme gastvrijheidsgevoel te geven, zoals ik dit van huis uit heb meegekregen. Een uitdagende klus in deze bijzondere tijden, maar ik kan niet wachten om eraan te beginnen.'

Grand hotel Amrâth Kurhaus

Vijf sterren grand hotel Amrâth Kurhaus ligt aan de Scheveningse boulevard pal aan het strand en beschikt over 270 hotelkamers waarvan 8 suites. Ook heeft het een eigen restaurant, Waves, dat plaats biedt aan 150 gasten binnen en 150 personen buiten. Daarnaast beschikt het hotel over verschillende banquetzalen, waaronder de beroemde Kurzaal, die tezamen tot maximaal 1500 personen kunnen herbergen. Ook heeft het hotel een zwembad en spafaciliteiten.

Amrâth hôtels

Amrâth is een Nederlandse keten met 12 drie, vier en vijf sterren-hotels met samen bijna 1300 kamers. Met een jaaromzet van €45 miljoen biedt Amrâth werk aan zo'n 450 medewerkers.

Een aantal hotels is rijksmonument en/of heeft architectonische waarde als gebouw, zoals paradepaardjes grand hotel de l’Empereur in Maastricht, vijf sterren grand hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd sinds 2007 in het monumentale Scheepvaarthuis en natuurlijk het, in oktober 2014 verworven, befaamde Kurhaus in Scheveningen/Den Haag.

Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar - Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth Hôtels en het vastgoed is eigendom van de familie Van Eijl.