Vito Reekers naar nieuw restaurant in Utrecht

Vito Reekers naar nieuw restaurant in Utrecht
Vito Reekers

Vito Reekers, de voormalig chef van Restaurant Karel V in Utrecht, gaat koken in een nieuw restaurant in Utrecht. Zijn opvolger bij Karel V is Leon Mazairac.

Chef Vito Reekers gaat koken in een nieuw restaurant in het pand waar voorheen Restaurant Polman’s Huis zat, op steenworp afstand van het Janskerkhof in Utrecht. Hij serveert er ontbijt, lunch en diner. De zaak krijgt 90 couverts.

De exploitatie is in handen van Vermaat en Reekers wordt er executive chef. De cateraar exploiteert steeds meer leisure restaurants (zoals Rijks in Amsterdam).

Het pand krijgt ook een hotel met ruim 20 kamers, private dining ruimte in de kelder en een bar op de begane grond. De hotelkamers komen niet onder exploitatie van Vermaat, de uitvoering hiervan ligt bij de pandeigenaar.

Naam nog niet bekend

De naam van het nieuwe restaurant wordt nog niet bekend gemaakt. Voor het gehele pand blijft Vermaat wel werken met de naam Polman’s Huis. ‘Die naamsbekendheid is zo groot in de stad, die gooien we niet overboord', laat Joris Benink van Vermaat weten.

Vito Reekers

Vito Reekers (35) had sinds juni 2013 de leiding over de keuken van het destijds nog met een Michelinster bekroonde restaurant Karel V dat zetelt in het gelijknamige grand hotel in Utrecht, Karel V. Daarvoor was hij er al sous onder chef Jeroen Robberegt. 

Hij werd eindverantwoordelijk toen Robberegt naar Miele vertrok. Daarvoor werkte hij al in de keukens van gerenommeerde restaurants als Ciel Bleu en Da Vinci.

Karel V verloor in de Michelingids van 2014 haar ster. Tot op heden ontbeert de stad een Michelinster.

Nieuw restaurant

Reekers zegt over zijn ambities en plannen in het nieuwe restaurant in het Polman’s Huis dat hij streeft naar ‘culinair topniveau in een ongedwongen sfeer.’ In het restaurant staat zijn bewondering voor de natuur centraal. ‘In de natuur is geen dag hetzelfde; die continue verandering is mijn grote inspiratie.’

Vito Reekers groeide op in Zuid-Limburg op een boerderij, waar hij veel tijd in de moestuin van zijn ouders doorbracht.’Ik zag hoeveel liefde en aandacht er nodig is om bijvoorbeeld een knolselderij op het bord te krijgen. Hierdoor leerde ik dat je alles dat de natuur te bieden heeft met respect moet behandelen. We gooiden dan ook nooit iets weg; zelfs als we naar Italië op vakantie gingen, lagen de spruitjes op de achterbank.’

Pand Polman’s Huis

Sinds 1985 zat in het pand in Utrecht op de hoek van Keistraat en de Jansdam restaurant en grand-café Polman’s Huis. Het pand onderging een grondige renovatie. Initiatiefnemers hiervan zijn Dick Hoek en Willem Klaassen. Zij willen met de renovatie de klassieke allure terugbrengen met een eigentijdse twist.

Voor de exploitatie van het restaurant benaderden ze een tijd terug de van origine Utrechtse Vermaat Groep. Joris Bijdendijk, executive chef van onder andere restaurant Rijks in Amsterdam, selecteerde Reekers als chef de cuisine voor het nieuwe restaurant.