Sterrestaurant De Kromme Dissel op tournee naar ander Fletcher Hotel

Sterrestaurant De Kromme Dissel op tournee naar ander Fletcher Hotel
Chef Tonny Berentsen

De Kromme Dissel, het sterrestaurant naast Fletcher Hotel Klein Zwitserland, gaat op tournee. In november gaat de brigade koken in een ander hotel van de Fletcher hotelgroep.

Het gehele team van sterrenrestaurant De Kromme Dissel onder leiding van chef Tonny Berentsen komt met een unieke Michelin pop-up beleving naar Fletcher Hotel-Restaurant Jagershorst-Eindhoven in Leende.

Deze exclusieve ‘De Kromme Dissel on Tour’ betreft een avondvullende beleving waarbij het team alle gasten in de watten zal leggen met een compleet arrangement inclusief een 5-gangen sterrendiner. De tour is op zondag 8 november 2020, zondag voor de het restaurant in Heelsum sluitdag.

Al sinds 1968 wordt er in de oud Saksische boerderij van Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum dagelijks gewerkt aan een onvergetelijke beleving voor iedere gast. In januari 2019 ging het hotel – inclusief sterrestaurant – over van Bilderberg naar Fletcher.

De Kromme Dissel
De Kromme Dissel, restaurant van Fletcher Hotel Klein Zwitserland in Heelsum

De keuken van restaurant De Kromme Dissel wordt al vele jaren geroemd om haar stabiele kwaliteit en vernieuwende smaken. Daarbij zorgt maître sommelier Ronnie Brouwer voor een selectie passende wijnen.

Compleet arrangement

Om iedereen kennis te laten maken met deze bijzondere smaakbeleving krijgen gasten de kans om deze Michelin beleving te zien, ruiken, voelen en proeven tijdens ‘De Kromme Dissel on Tour’.

Er is een ‘De Kromme Dissel on Tour’ Arrangement samengesteld. Dit arrangement betreft een avondvullende beleving waarbij het team alle gasten in de watten zal leggen met een compleet arrangement inclusief een 5-gangen sterrendiner en overnachting in Fletcher Hotel-Restaurant Jagershorst-Eindhoven in Leende (Noord-Brabant).

Het arrangement kost €180,- per persoon.

‘Langste’ ster in Nederland

Het jaar 2020 betreft door alle gebeurtenissen een bijzonder, maar voor het team van De Kromme Dissel een extra spannend jaar. Begin van het jaar mocht het team in het DeLaMar Theater te Amsterdam voor de 49ste keer de Michelinster in ontvangst nemen.

Of Michelin komend jaar voor het 50ste jaar op rij de ster aan De Kromme Dissel toevertrouwd, blijft tot januari 2021 spannend. Als het team erin slaagt om de Michelinster in bezit te houden, zullen de champagne flessen poppen. 50 jaar oprij is daarmee de langste aaneengesloten periode in Nederland en een zeer bijzondere en unieke prestatie te noemen.

In Duitsland heeft Restaurant Adler in Häusern minstens een ster sinds 1966.