Dennis Huwaë opent Daalder pop-up in Alexander Hotel

Dennis Huwaë opent Daalder pop-up in Alexander Hotel

Dennis Huwaë is gestart met pop-up restaurant Daalder in het Alexander Hotel in Noordwijk. De komende weken neemt hij met zijn team de keuken van het hotel-restaurant over om een zesgangendiner te koken.

'Het is echt te gek dat we in deze tijd de keuken van het Alexander Hotel tijdelijk over kunnen nemen. Fantastisch voor mij en mijn team om op een locatie als deze te koken.'

Hij vervolgt: 'Voor de gasten is het natuurlijk geweldig dat we ze nu een hotelovernachting kunnen aanbieden in combinatie met een avond Daalder.' Reserveren is er mogelijk tot en met 29 november. Een overnachting in het hotel, plus zesgangendiner, ontbijt en welnessmiddag kost 140 euro per persoon. Naast de pop-up in Dylans wordt ook Thuis met Daalder in Noordwijk geïntroduceerd: een avond in restaurant Daalder, maar dan aan eigen keukentafel.

Over Dennis Huwaë

Dennis Huwaë won diverse onderscheidingen in zijn carrière. In 2012 won hij het NK Leerling Koks en GaultMillau onderscheidde de geboren Zaandammer in 2017 tot Talentvol Chef van het Jaar 2018. Hij is chef en mede-eigenaar van Daalder en Lokaal Edel. Ook is hij van de zeven Nederlandse chefs die is opgenomen in de Best Chef Award 2020.

Dennis Huwaë

Samenwerking hotel en restaurants

Nu restaurants gesloten maar hotels nog open zijn, zoeken deze twee elkaar steeds vaker op voor (tijdelijke) samenwerking. Zo kookt Estée Strooker in Hotel Haarhuis in Arnhem en serveert Mr. Sam zijn gerechten in The Collector in Den Haag. Een peiling onder ruim honderd hotel in Nederland leert dat ruim 10 procent van de hotels samenwerkt met een lokaal restaurant.

Zo werkt Van der Valk Harderwijk al enkele jaren samen met restaurant Basiliek van chef Rik Jansma. Chrissie Van der Valk: ‘De insteek van de samenwerking nu was wel een leuk arrangement samen te stellen, waarbij gasten bij ons overnachten. Het is een hele moeilijke tijd, en wij proberen mee te bewegen naar de nieuwe regels. We hebben het voordeel dat we een groot hotel zijn, omgeven door natuur. We kunnen gasten zo een extra beleving bieden. Vind het ook fijn om zo een restaurant te kunnen helpen.’

Het arrangement voor twee personen bestaat uit een overnachting, een zesgangendiner en een ontbijtbuffet. Het arrangement kost 230 euro per persoon en is alleen te boeken bij Hotel Van der Valk Harderwijk. De gerechten worden geserveerd in de brasserie van het hotel. Daar kunnen maximaal dertig gasten terecht.

Rik Jansma: ‘Dit idee hadden we in maart tijdens de lockdown al. Maar toen we weer open mochten, hebben we het plan weer even op pauze gezet. Toen we bij de laatste persconferentie te horen kregen dat we weer dicht moesten, hebben we weer contact met elkaar gekregen.’

De sterchef zegt het plan neer te hebben gelegd bij Veiligheidsregio, de gemeente én bij KHN. ‘We noemen het geen pop-up, maar we gaan restaurantje spelen in Van der Valk. De burgemeester noemde het een leuk idee, maar onder de voorwaarden dat we ons aan de maatregelen hielden. En dat doen we natuurlijk.’

Parkheuvel en Suitehotel Pincoffs

Tijdens de eerste lockdown initieerde Edwin van der Meijde van Suitehotel Pincoffs een in-suite versie van de Parkheuvel Experience. Het hotel werkt al sinds 2013 samen met Parkheuvel** in een culinair arrangement, maar voorheen dineerden gasten in het tweesterrenrestaurant van Erik van Loo. Nu dat restaurant dicht is, kunnen gasten een drie- of viergangendiner op hun kamer geserveerd krijgen door de brigades van Parkheuvel.