Recepten: desserts voor takeaway

Recepten: desserts voor takeaway

Met de sluiting van de horeca moeten we opnieuw anders handelen om noodzakelijke inkomsten te verzekeren. Bekijk hoe je desserts in wegwerpverpakkingen kunt serveren voor bezorging.

Met de sluiting van horecazaken als gevolg van de coronacrisis, moesten restaurants in heel Europa creatief denken en handelen om de noodzakelijke inkomsten te verzekeren. Velen van hen reageerden met inventieve oplossingen, zoals afhaal- en bezorgopties voor hun gerechten, inclusief hun desserts. En nu is takeaway een trend die zal blijven.

Desserts voor takeaway

Om hun gasten te bedienen, zijn chef-koks op zoek naar desserts die zowel in wegwerpverpakkingen, duurzame verpakkingen, als op een bord kunnen worden geserveerd. Als echte ‘partner in cream’ helpt Debic hen met het Takeaway Dessert-concept. Deze formule, die gebruikmaakt van het Debic Dessert-assortiment, biedt eenvoudig te bereiden creaties waar chefs hun eigen persoonlijke tintje aan kunnen toevoegen. Dit assortiment combineert de smaak van zelfgemaakt en professionele kwaliteit met extreem gebruiksgemak. Dat betekent dat alle creaties in een beperkt aantal stappen en met slechts een klein team kunnen worden voorbereid.

Bijkomend voordeel is dat de voorbereiding hetzelfde is voor zowel afhaalmaaltijden als restaurant.

Hoe werkt het?

Begin met een klassieke dessertbasis uit het Debic Dessert-assortiment, zoals Debic Chocolademousse, Debic Panna Cotta, Debic Parfait of Debic Tiramisù.

 • Klop of verwarm volgens de instructies en giet in de gewenste vorm.
 • Koel of vries in.
 • Werk af met een saus, decoratie of stukjes fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos dus gebruik je eigen fantasie.

Het assortiment biedt niet alleen een veelvoud aan mogelijkheden, het bespaart ook tijd en geld. Een liter kan gemakkelijk 15 porties opleveren en het gebruiksgemak helpt kostbare tijd te winnen.

Takeaway is een trend die zal blijven

Nu klanten gewend zijn aan afhaalopties, houden veel bedrijfseigenaren er misschien zelfs na heropening aan vast. Vooral omdat sociale afstandsregels het aantal daadwerkelijke klanten op terrassen en in restaurants aanzienlijk verminderen. Het Takeaway Dessert-concept is onder alle omstandigheden ideaal.

Kant-en-klare dessertopties in wegwerpbakken

Bied ook meer 'gepimpte' versies, inclusief ingrediënten om desserts thuis af te maken. Denk aan crumbles, meringues en sauzen. Vergeet niet instructies of illustraties toe te voegen, zodat je klanten precies weten wat ze moeten doen. Wat dacht je van een compleet dessertbuffet voor 2 of 4 personen? Je voorbereiding zal hetzelfde zijn, dus je opbrengst zal nog hoger zijn.

Tips & tricks

Een aantal tips op een rij:

 • Gebruik wegwerp containers gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe en maïs want gasten zoeken steeds vaker naar duurzame opties.
 • Print uw logo op uw verpakking: een extra marketingtool.
 • Communiceer over uw afhaalmogelijkheden via sociale media en / of flyers.
 • Gemak staat centraal: overweeg een webshop te starten als je die nog niet hebt. Het zal online bestellen vergemakkelijken en uw bedrijf een boost geven.
 • Bied gasten iets extra's, zoals een gratis topping of een klantenkaart, dat is de perfecte manier om klantloyaliteit en mond-tot-mondreclame op te bouwen.

Chocolademousse met mango en passievrucht

Klassieke smaken bieden talloze mogelijkheden voor creatieve en heerlijke desserts. Ter inspiratie twee recepten die geschikt zijn voor takeaway: Chocolademousse met mango en passievrucht en Tiramisu met koffiesaus.

Bereiding:

Klop de chocolademousse luchtig in de planeetmenger, voeg de passievrucht coulis toe. Meng goed en breng over in een spuitzak. Portioneer in de siliconen mallen (of verwerk vanuit de spuitzak in de bakken).

Laat de chocolademousse opstijven in de koeling en plaats in de vriezer om te kunnen lossen. Verwarm een klein deel van de mangopuree en voeg de witte chocolade toe. Roer totdat deze is opgelost en voeg de overige puree en het suikerwater toe. Portioneer in de bakjes. Snijd de mango in brunoise, meng met het vruchtvlees van de passievrucht en portioneer in de bakjes. Verdeel de crumble en chocoladekrullen over de bakjes.

Plaats de chocolademousse in de bakken en laat ontdooien in de koeling.

Disposable dessertbord

Veel koks zijn op zoek naar gerechten die ze in hun restaurant kunnen serveren, maar ook geschikt zijn voor takeaway. De combinatie biedt veel voordelen omdat je dezelfde voorbereiding kunt treffen. Houd het simpel en beperk je handelingen. Maak een korte stap-voor-stap video of afbeeldingen zodat je gasten gemakkelijk hun takeaway dessert thuis kunnen afwerken.

Voor 15 porties:

Chocolademousse

Mangosaus

 • 650 g mango coulis
 • 200 ml suikerwater (1:1)
 • 150 g witte chocolade

Garnering

 • 225 g mango
 • 4 passievruchten
 • 75 g Oreo crumble
 • 75 g chocolade decoratie

Tiramisu met koffiesaus

Bereiding

Meng de Marsala samen met de espresso en verdeel de massa in 2 delen. Klop de Debic Tiramisù luchtig in de planeetmenger, voeg 1 deel van de Marsala en espresso massa toe en meng goed door. Breng over in een spuitzak met kartelspuitmondje.

Meng voor de saus de espresso met de Debic Crème Anglaise. Vul de pipetjes met de saus en bewaar in de koeling tot gebruik.

Snijd de lange vingers door de helft en plaats 3 halve stukjes in de disposable bakjes. Verdeel het tweede deel van de Marsala espresso over de lange vingers. Portioneer de tiramisu over de bakjes. Werk af met de cacao, chocolade decoratie, pipetje met saus en een halve lange vinger. Plaats er een deksel op en laat verder opstijven in de koeling.

Disposable dessertbakje

Een klassieke bereiding van tiramisu zoals uw gasten deze kennen. Zeer rationeel gerechtje in de voorbereiding. Maak de gerechtjes helemaal af tijdens de mep zodat deze klaar staan in de koeling wanneer het bezorgd kan worden. De Debic Tiramisù heeft een hoge opslag waardoor er uit 1 liter 15 gerechtjes kunnen worden bereid.

Voor 15 porties:

Tiramisu

 • 1 l Debic Tiramisù
 • 45 lange vingers
 • 200 ml espresso (koud)
 • 200 ml Marsala
 • 30 g chocolade decoratie
 • 5 g cacao
 • 15 disposable bekers

Koffiesaus

Dit artikel is gesponsord door Debic.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.