Daalder gaat ook landelijk menu's bezorgen

Daalder gaat ook landelijk menu's bezorgen
Dennis Huwae

Chef Dennis Huwaë gaat op vrijdag en zaterdag ook bezorgen door heel Nederland. Voor het bezorgen is een samenwerking gezocht met een bedrijf dat doet in gekoeld transport. De bezorgkosten bedragen 17,50 euro per bestelling.

Op vrijdag en zaterdag wordt er bezorgd door het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden. Bestellingen moeten een dag van tevoren voor 12 uur worden geplaatst. Gasten kunnen zowel een drie- als een vijfgangenmenu bestellen, maar ook een kindermenu, zelfs een sweater van Daalder en een extra verrassing voor de jarige.

Landelijke dekking

Naast Daalder, bezorgen ook De Loohoeve, De Nederlanden en Ron Blaauw landelijk. Blaauw werkt hiervoor samen met Dinerbox.nu. Voor Amsterdam en omgeving werkt hij samen met Thuis uit Eten en Deliveroo. Gasten kunnen bij Blaauw rijsttafels bestellen en drie varianten Nasi Rames (vlees, vis of vegetarisch). De Nederlanden werkt voor een landelijke dekking samen met De Lindenhoff in Baambrugge. Via deze leverancier wordt het menu van chef Wilco Berends ook door heel Nederland gekoeld geleverd.

Kerst voor thuis

Met de feestdagen presenteert Dennis Huwaë ook een speciale vijfgangendiner voor thuis. Chefs Joris Bijdendijk, Ron Blaauw en Alain Caron gaan ook kerstdiners samenstellen voor groepen mensen, bijvoorbeeld collega’s, die dit driegangenmenu thuis bereiden. Live of via vooraf opgenomen instructiefilmpjes.

Sluiting tot en met december

Dinsdag 3 november werd bevestigd tijdens de persconferentie dat de horeca de deuren gesloten moet houden tot halverwege december. Voor nu komt er een verzwaringspakket voor het hele land, met een looptijd van twee weken. Daarna gaat het land terug naar de maatregelen die gelden sinds 14 oktober. Mark Rutte: ‘Die gedeeltelijke lockdown zullen we tot midden december moeten volhouden. Een moeilijke boodschap. Ook voor de horeca.’  Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is. Minister De Jonge meldt nog dat de mondkapjesplicht uiterlijk 1 december wordt ingevoerd.