Mathilde van der Weerd managing director QL Hotels & Restaurants

Mathilde van der Weerd managing director QL Hotels & Restaurants

Het team van QL Hotels & Restaurants wordt per 1 december versterkt met Mathilde van der Weerd die in de rol van managing director de uitrol van een ambitieuze nieuwe strategie gaat aansturen

Mathilde van der Weerd maakte eerder carrière bij onder meer Postillion Hotels en is actief als interim manager en restaurantondernemer.

Een klein jaar na de overname van QL hotels & Restaurants is de onderneming klaargestoomd voor de uitrol van een nieuw strategisch plan. Hierin staat de ontwikkeling van een boekingsplatform voor hoogwaardige, culinaire hotelervaringen in Europa centraal. Daarnaast wordt de QL community breder ontwikkeld en de inkoopfunctie verder versterkt.

Mathilde van der Weerd

Mathilde van der Weerd heeft haar sporen verdiend in de hotellerie en was al op jonge leeftijd actief als general manager en regioverantwoordelijke bij Postillion. In 2014 won ze met haar mt van Postillion Deventer de Dutch Hotel Award.

Haar ondernemerszin en passie voor eigentijdse F&B maken haar de perfecte match voor QL. Mathilde zal op 1 december starten als managing director. Huidig directeur Sander Allegro zal als chairman het boegbeeld blijven van QL en zich vooral bezig houden met community-ontwikkeling en acquisitie van nieuwe hotels.

Mathilde van der Weerd: 'Ik heb ontzettend veel zin in deze mooie uitdaging. Er liggen veel kansen in het uitbouwen en verder faciliteren van de bijzondere collectie QL hotels. Met elkaar gaan we het collectief nog krachtiger benutten, waardoor ook het individuele succes wordt vergroot.'

In coronatijd startte Van der Weerd een dark kitchen-concept, Falafellow. Dat blijft ze doen naast haar werkzaamheden voor QL.

Sander Allegro: 'Ik kijk er erg naar uit om samen met Mathilde en het team de geweldige QL collectie verder te ontwikkelen en uit te breiden. Doel is de bijzondere hotels die samen QL vormen, nog beter te ondersteunen in hun zelfstandige succes, juist in deze uitdagende tijden.'

Drie nieuwe hotels

Niet alleen breidt QL Hotels uit met een managing director, ook zijn in de tweede helft van het jaar 3 nieuwe hotels aan de collectie toegevoegd. QL verwelkomt Het Broederenklooster in Zutphen, Hotel The Collector in Den Haag en Hotel Langgenhof in Bruneck, Italië. Juist in deze tijd zien de hotels de kansen die aansluiting bij QL hotels biedt om zich verder te profileren als aanbieder van authentieke, onderscheidende gastvrijheid op niveau.

QL Hotels & Restaurants

QL Hotels & Restaurants werd in 2003 opgericht met als doel om kleinschalige, kwalitatief onderscheidende hotels met een 'uitzonderlijk' goede keuken samen te brengen. Aan de ruim 120 aangesloten bedrijven in 10 Europese landen wordt een (groeiend) pallet aan diensten geboden op gebied van commercie, inkoop en managementsupport. QL Hotels & Restaurants is sinds 1 januari 2020 een zelfstandig opererend onderdeel van EHM Group.