Cafetaria De Heuve vermaakt wachtende klanten met groot led-scherm

Cafetaria De Heuve vermaakt wachtende klanten met groot led-scherm

Veel cafetaria-ondernemers verzinnen in deze tijd de meest creatieve manieren om klanten toch van dienst te kunnen zijn. Zo ook de eigenaar van cafetaria De Heuve, de American style diner in Beuningen.

Om iedereen te kunnen vermaken tijdens het wachten, heeft cafetaria De Heuve in Beuningen grote led-schermen geplaatst waarop verschillende afbeeldingen en video’s te zien zijn. Hierdoor kunnen klanten veilig in de auto genieten van entertainment en daarna genieten van hun bestelling. Eigenaar Arjan Verploegen heeft hiervoor de samenwerking gezocht met een andere onderneming in Beuningen: entertainmentbedrijf Showlight.

Zestien schermen aan elkaar gekoppeld

‘Een vriend van mij zit in de licht- en geluidsbranche’, zegt Verploegen. ‘Die jongens hebben niets te doen en we kwamen op het idee op led-schermen neer te zetten. Deze worden normaal voor grote evenementen gebruikt, maar bij mij staan ze binnen, voor de ramen. Het zijn zestien schermen die aan elkaar zijn gekoppeld, vier per raam. Ik huur ze voor een vriendenprijsje.’

Verploegen toont reclames van producten die hij in de zaak verkoopt, van onder meer Remia, Farm Frites en Pepsi. Daarnaast komen de assortimenten van De Heuve voorbij: friet, ijs, maaltijden en salades. Ook zijn er entertainment-fragmenten te zien.

Vriendelijk verzoek

Klanten kunnen via WhatsApp of telefonisch een bestelling plaatsen. Ze krijgen een bericht als het klaar is met het vriendelijke verzoek om bij de zaak in de auto te wachten, want er mogen maximaal vier mensen naar binnen. Vanuit de auto is het grote led-scherm goed te zien. De zaak heeft twaalf parkeerplaatsen voor de deur. Binnen heeft de ondernemer tape op de grond geplaatst, protocollen opgehangen en een aparte ingang en uitgang gemaakt.

60 tot 70 procent van de omzet

Verploegen, die de zaak runt sinds 2004, draait momenteel met veertien medewerkers. ‘Ik probeer ze zoveel mogelijk verspreid in te zetten. Ze draaien nu minimaal de helft van hun normale uren.’ Normaal is er bij De Heuve plek voor honderd gasten. Met afhalen alleen haalt de ondernemer 60 tot 70 procent van de normale omzet. ‘We kunnen dat nog wel twee maanden overleven, zeker met de overheidsregelingen en de hypotheek die ik van ABN Amro een half jaar niet hoef af te lossen.’ De Heuve doet niet aan bezorgen. ‘Tegen de tijd dat ik dat heb opgezet – met de mensen, spullen en verzekeringen die ik moet regelen – hoop ik dat alles weer normaal is. De nood is nog niet zo hoog.’


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.