Bart Krause stopt als formulemanager Plaza en Big Snack

Bart Krause stopt als formulemanager Plaza en Big Snack
Beeld Studio38c

Bart Krause stopt na minder dan een jaar als formulemanager van Plaza en Big Snack. Hij vertrekt bij Sligro en gaat aan de slag in een andere branche.

Bart Krause begon 15 april 2019 bij Sligro onder de toenmalige directeur bezorgservice en werkte naast formulemanager Rob Doorn, die op 1 juni 2019 stopte. Deze week stopt Krause na minder dan een jaar bij Sligro en worden zijn taken tijdelijk overgenomen door Chantal van de Wiel. Van de Wiel is een bekende van Sligro en heeft jarenlang voor Plaza en Big Snack gewerkt. Sligro gaat op zoek naar een vaste vervanger.

Rol is veranderd

‘De reden is dat ik een goed aanbod kreeg en voor een moeilijke keuze werd gesteld’, laat Krause weten. ‘Ik heb besloten om een andere uitdaging aan te gaan en terug te keren naar de financiële dienstverlening. De functie bij Sligro is gaaf en uitdagend, maar door het wegvallen van collega’s heeft de rol een andere invulling gekregen. Er zijn werkzaamheden bij gekomen die ik zelf niet leuk vind. Ze passen wel bij de functie, maar niet bij mij als persoon.’ Welke werkzaamheden dat precies zijn, wil Krause niet zeggen.

Online toolbox

Onder Krause is de online toolbox voor aangesloten ondernemers in juni 2019 verder uitgebreid. ‘En daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Zo kunnen franchisenemers zelf aan de slag met lokale marketing, zowel offline als online. Daarnaast is er onder andere een beeldbank, een webshop en een button waar allerlei concepten achter zitten om meer omzet te halen uit onder andere frisdrank, ijs en social media.’ Ook laat hij weten dat er plannen zijn gemaakt om de organisatie en de communicatie met de leden uit te bouwen en te verbeteren.

Bart Krause had voor zijn aantreden al een verleden bij Plaza. Hij was tussen 2011 en 2018 eigenaar van cafetaria Le Patat in Aarle-Rixtel. De laatste twee jaar was hij aangesloten bij Plaza. Na zijn horecaopleiding en voor zijn carrière in de cafetariawereld was hij werkzaam als financieel adviseur. Naar die branche keert hij nu weer terug.